Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων σε συνεργασία με το ΚΠΕ Λαυρίου

Εξερεύνηση του αρχιτεκτονικού αποθέματος της Σύρου

  • Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2019 - 06:10

Τη νεοκλασική και βιομηχανική αρχιτεκτονική της Ερμούπολης θα αναδείξει το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Αρχιτεκτονική και Περιβάλλον: Εκπαίδευση μέσα στο αστικό τοπίο» που θα διεξαχθεί στη Σύρο στις 29 και 30 Μαρτίου 2019.΄

Το σεμινάριο διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων σε συνεργασία με τη ΔΔΕ Κυκλάδων και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου και αποτελεί επέκταση του αντίστοιχου σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2017 στο Λαύριο. Σκοπός του είναι ο εμπλουτισμός του νέου προγράμματος του ΚΠΕ με τίτλο «Αστικό Περιβαλλοντικό Μονοπάτι στο Λαύριο» μέσα από την εξερεύνηση του αρχιτεκτονικού αποθέματος μιας διαφορετικής πόλης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις με τη χρήση κατάλληλων μεθοδολογικών εκπαιδευτικών εργαλείων.

Το σεμινάριο μπορούν να το παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τόσο από τη Σύρο, όσο και από άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Υπενθυμίζεται ότι η πράξη «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.