Χωρίς κατάλυμα άφησε τουριστικός πράκτορας μαθητές της Πάρου

  • Τετάρτη, 6 Μαρτίου, 2019 - 19:28

Πολύ σοβαρό πρόβλημα δημιουργήθηκε με τους μαθητές της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου της Νάουσας Πάρου οι οποίοι βρίσκονται στην Πράγα στα πλαίσια της σχολικής τους εκδρομής.

Τα παιδιά κινδύνευσαν να βρεθούν χωρίς κατάλυμα διότι το ταξιδιωτικό γραφείο που είχε αναλάβει την οργάνωση της εκδρομής δεν έχει πληρώσει το ξενοδοχείο για τις διανυκτερεύσεις των μαθητών.

Ο διευθυντής του ΓΕΛ Νάουσας Θ. Βοσινάκης αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του προβλήματος, αρχικά με δικές του ενέργειες εξασφάλισε την προχθεσινή διανυκτέρευση των παιδιών και στη συνέχεια επικοινώνησε με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Παιδείας και υπουργείο Εξωτερικών αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης.

Η ΚΟΒ Πάρου του ΚΚΕ, όταν έλαβε γνώση του προβλήματος από γονείς, κινητοποίησε τη κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος. Ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Στ. Τάσσος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, σε επαφή με την αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών Σ. Αναγνωστοπούλου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου απαίτησαν να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα έτσι ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να διανυκτερεύσουν κανονικά στο ξενοδοχείο, πράγμα που έγινε.

Όμως η επόμενη και τελευταία διανυκτέρευση των μαθητών και συνοδών τους στην Πράγα είναι και πάλι στον αέρα, αφού το ξενοδοχείο απαιτεί την καταβολή χρημάτων.

Η κατανόηση του προβλήματος από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τη πολιτική ηγεσία των εμπλεκόμενων υπουργείων και το προσωπικό της πρεσβείας στην Πράγα δεν αρκεί.

Η Κομματική Βάση Πάρου του ΚΚΕ απαίτησε την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, με την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων Παιδείας και Εξωτερικών έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η διανυκτέρευση των μαθητών, να ολοκληρωθεί κανονικά η σχολική εκδρομή και να επιστρέψουν με ασφάλεια τα παιδιά στην Πάρο.

Η αναστάτωση και η ταλαιπωρία των μαθητών έλαβε τέλος, καθώς τελικά με μέριμνα του Δήμου Πάρου επέστρεψαν πίσω με ασφάλεια οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Νάουσας.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Πάρου, η περιπέτεια των 38 μαθητών και των 3 συνοδών του Γενικού Λυκείου Νάουσας Πάρου έληξε και οι μαθητές θα γυρίσουν από την Πράγα με έξοδα του Δήμου, από την στιγμή που ο πράκτορας τους άφησε εκτεθειμένους καθώς δεν πλήρωσε τον ξενοδόχο.

Ο Δήμαρχος Πάρου σε άμεση συνεννόηση με τον Χαράλαμπο Μαλινδρέτο, Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής και τον Διευθυντή του Σχολείου, Θεόφιλο Βοσινάκη, λειτούργησαν άμεσα για να εξασφαλιστεί η διανυκτέρευση και η ομαλή επιστροφή των μελών της σχολικής εκδρομής.

Ετικέτες: