Επίσκεψη και ξενάγηση των μαθητών του ΕΠΑΛ Άνδρου στο Ναυτικό Μουσείο

  • Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2019 - 16:52

Επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Άνδρου πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη14 Μαρτίου, οι μελλοντικοί «ναυτικοί» του νησιού μας, δείχνοντας, μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της ξενάγησης που έκανε η υπεύθυνη του μουσείου και πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Άνδρου κα Αθηνά Τσατσομοίρου.

Η επίσκεψη και ξενάγηση των δύο τμημάτων Β’ και Γ’ Λυκείουπου φοιτούν στο ΕΠΑΛ Άνδρου στον τομέα των ναυτιλιακών σπουδών, έγινε ανά τμήμα, στις 10 π.μ. και 12 μ.μ.

Στους μαθητές παρουσιάστηκαν τα σπουδαία εκθέματα του μουσείου, που περιλαμβάνουν παλαιά ναυλοσύμφωνα, ασφαλιστήρια συμβόλαιαναυτικά ημερολόγια, στα οποία περιγράφεται η ζωή των Ανδρίων στα καράβια πριν από τον Αγώνα του 1821, λιθογραφίεςΑνδριώτικων πλοίων και των μετέπειτα πρώτων ατμοκίνητων φορτηγών πλοίων της Ελλάδος. 

Επίσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μακέτες, που αναπαριστούν πλοίααπό τις παλαιές σκούνες μέχρι τα σημερινά τεράστια δεξαμενόπλοια. Στο τέλος της ξενάγησηςτα παιδιά του ΕΠΑΛ Άνδρου εξέφρασαν τις θετικές εντυπώσεις τους για το μουσείο, τονίζοντας ότι μέσα από τα εκθέματά του αποτυπώνεται ένα δείγμα της πλούσιας ναυτικής ιστορίας και παράδοσης του νησιού της Άνδρου.

Ετικέτες: