Μηνύματα για την αξία και τα οφέλη της ανακύκλωσης έλαβαν οι μαθητές της Σύρου

Ένα καθαρό περιβάλλον είναι η μεγαλύτερη διασκέδαση

Ένα πρωτότυπο «Λούνα Παρκ» με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα λειτούργησε την περασμένη εβδομάδα στην «καρδιά» της Ερμούπολης με στόχο την εξοικείωση των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της Σύρου με την ιδέα της Ανακύκλωσης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Μιαούλη από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης, στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοτών για την αντικατάσταση των μεταλλικών κάδων ανακύκλωσης με μπλε πλαστικούς κάδους, με κίτρινο καπάκι για το χαρτί και κόκκινο καπάκι για το πλαστικό.

Μέσα από ποικίλα παιχνίδια, όπως κυνήγι θησαυρού, μπόουλινγκ, οι τσουβαλοδρομίες, παζλ κ.α., τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και κατανόησαν ότι θα πρέπει να παροτρύνουν και τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και η καθεμία έπαιξε από ένα γνώριμο παιχνίδι των παιδιών, που ήταν ειδικά προσαρμοσμένο στο θέμα της Ανακύκλωσης. Ωστόσο, δεν υπήρχαν νικητές και ηττημένοι καθώς όλα τα παιδιά έλαβαν στο τέλος αναμνηστικά δωράκια.

Οι ομάδες κλήθηκαν αρχικά να συνθέσουν διαφορετικά παζλ με θέματα ανακύκλωσης. Εκείνη που τελείωνε πρώτη, προχωρούσε στον επόμενο σταθμό του Λούνα Παρκ. Το παιχνίδι μνήμης αποτελούταν από 10 διαφορετικά θέματα. Οι εικόνες ήταν τοποθετημένες ανάποδα και οι ομάδες κλήθηκαν να φτιάξουν τα ζευγάρια. Ο χαμένος θησαυρός είχε 12 σημαιάκια που αντιπροσώπευε συσκευασίες ή και σκουπίδια τα οποία οι εμψυχωτές είχαν κρύψει σε διάφορα σημεία.  Τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να ψαρέψουν με μπλε αγκίστρια σκουπίδια και όχι συσκευασίες που ανακυκλώνονται, να σημαδέψουν με μπάλες κορύνες που απεικόνιζαν συσκευασίες και σκουπίδια, να σημαδέψουν με τα βέλη τους σκουπίδια, αλλά και να παραβγούν ως το τέρμα, πηδώντας μέσα σε σακιά με συσκευασίες.

Στο Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης συμμετείχαν αντιπροσωπείες του 1ου, 3ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας και του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου.