Ο Συριανός Μιχάλης Κονδύλας, φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών, ανάμεσα στους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων που βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Ο στόχος που είχα από παιδί έγινε πραγματικότητα»

Μεταξύ των 58 «Πρώτων εκ των Πρώτων» αποφοίτων Λυκείου από όλη την Ελλάδα, που είχαν τη χαρά να βραβευτούν για τις υψηλές επιδόσεις τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2018, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, ήταν και ο Συριανός Μιχάλης Κονδύλας.

Η τιμητική αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στη Παλαιά Βουλή, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που συμπληρώνει φέτος 16 χρόνια ζωής.

Από το 2003 έως και σήμερα, το πρόγραμμα, που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επιβραβεύει ετησίως τους αριστούχους αποφοίτους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Χώρας που συγκέντρωσαν αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μεγαλύτερο από 18.000.

Πρώτος στις Κυκλάδες

Ο Μιχάλης Κονδύλας από τη Σύρο αποφοίτησε πέρυσι από το ΕΠΑΛ της Σύρου και ήταν ο μαθητής με την υψηλότερη βαθμολογία τόσο στο Νομό των Κυκλάδων, όσο και στα Επαγγελματικά Λύκεια όλης της χώρας. Παρά το γεγονός ότι συγκέντρωσε 19.170 μόρια, που του έδιναν το εισιτήριο για να εισαχθεί ακόμη και σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, που για πολλούς αποτελούν «διακαή πόθο», ο ίδιος προτίμησε το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σημειώνεται μάλιστα, ότι μαζί με τα αθλήματα, τα μόρια εισαγωγής του ανέβηκαν στις 22.000.

«Από μικρός αγαπούσα τον αθλητισμό. Στο πρόγραμμά μου είχαν πάντα θέση το ποδόσφαιρο και το τρέξιμο», δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Κοινή Γνώμη». «Επομένως, άλλες σχολές, όπως η Ιατρική, που μου πρότειναν πολλοί, δεν με ενδιέφεραν γιατί δεν είναι του χαρακτήρα μου», εξήγησε, προσθέτοντας πως η εισαγωγή του στα ΤΕΦΑΑ ήταν ο μόνος του στόχος τον οποίο έκανε πραγματικότητα.

Υπογραμμίζεται ότι, η σχολική περίοδος 2017-2018 ανέδειξε 890 αριστεύσαντες από όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια ζωής αυτού του θεσμού, η Eurobank έχει βραβεύσει συνολικά 17.725 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων διακρίνονται σήμερα στην οικονομική, ακαδημαϊκή και επιστημονική ζωή της χώρας μας.

Η βράβευση των 58 αριστούχων που αναδείχθηκαν οι άριστοι μεταξύ των αρίστων, έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, καθ. Γιώργο Ζανιά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, κ. Φωκίωνα Καραβία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Βασίλειος Χαβάτσας, ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ιωάννης Γκόλιας, η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων κα. Χριστίνα Σακελλαρίδη, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπρόσωποι φορέων, ανώτατα στελέχη της Eurobank, γονείς και συγγενείς των βραβευθέντων φοιτητών.

«Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν»

Αναφερόμενος στη βράβευσή του, ο Μιχάλης Κονδύλας έκανε λόγο για μία σημαντική εμπειρία, την οποία δεν θα είχε ζήσει εάν δεν είχε επικεντρωθεί στο στόχο μου.

«Θεωρώ πως όλοι οι κόποι της χρονιάς ανταμείφθηκαν, γιατί αποδείχθηκε, εκ του αποτελέσματος, ότι η προσπάθειά μου άξιζε», επεσήμανε, χωρίς να παραλείψει την πολύτιμη στήριξη που είχε από την οικογένειά του, τους καθηγητές του και φυσικά τον γυμναστή του, ο οποίος τον βοήθησε για την εισαγωγή του στη Γυμναστική Ακαδημία.

Η προσωπική πρόοδός του αποτελεί και ένα κίνητρα για τους μαθητές που σε λίγες ημέρες θα εξεταστούν πανελλαδικά, για να κάνουν και εκείνοι το ίδιο, ακολουθώντας τα βήματά του.

Καταλήγοντας, ο Μιχάλης τόνισε ότι η δυσκολία του δικού του στόχου οφειλόταν όχι μόνο στην ανάγκη για συστηματική μελέτη, αλλά και στις ανεπαρκείς αθλητικές υποδομές της Σύρου, οι οποίες δεν είναι κατάλληλες για μία σωστή προετοιμασία μελλοντικών σπουδαστών της Γυμναστικής Ακαδημίας και όχι μόνο.

«Εγώ και ένας φίλος μου που φοιτά στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων κάναμε προπόνηση στο Ανοιχτό Γυμναστήριο στα Πευκάκια, οι εγκαταστάσεις του οποίου ήταν από άθλιες έως ανύπαρκτες. Τρέχαμε σε χώμα, δεν είχαμε στίβο και έκανε κακό στα γόνατά μας. Διαβάσαμε ότι ο Δήμος προσανατολίζεται στην υλοποίηση ενός σχεδίου για την αναβάθμισή του και ελπίζουμε ο στόχος να επιτευχθεί. Είμαστε πρωτεύουσα των Κυκλάδων και θα πρέπει να έχουμε ένα αξιοπρεπές γυμναστήριο για την άθληση του κόσμου», υπογράμμισε ο Μιχάλης Κονδύλας.