Ο "πρόλογος" της νέας σχολικής χρονιάς σε Γυμνάσια και Λύκεια

  • Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2019 - 13:11

Το ταξίδι στον κόσμο της γνώσης συνεχίζεται από σήμερα και για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Σύρου, στα οποία τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ευλόγησε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ευχόμενος στα παιδιά μια πλούσια πνευματική σοδειά για ένα μέλλον όπως το ονειρεύεται και στους διδάσκοντες καλή δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο και υψηλού επιπέδου έργου τους.

Ευχές απηύθυναν επίσης ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, η Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. Κατερίνα Μονογυιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας, ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, Χρήστος Μιχαλόπουλος και οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας του αγιασμού, ανακοινώθηκε εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ότι από την προσεχή Δευτέρα, θα υπάρχουν λεωφορεία και για τους μαθητές της Ερμούπολης, με στόχο την έγκαιρη και ασφαλή μετακίνησή τους στο σχολικό συγκρότημα του Μάννα.