Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Γ’ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης με θέμα την υγιεινή διατροφή

Το χοντρό μπιζέλι χόρεψε τσιφτετέλι…

Λαχανικά, φρούτα, όσπρια και ψάρια «πρωταγωνίστησαν» στη μουσικοχορευτική παράσταση της Γ’ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Υγιεινή Διατροφή και Άσκηση» που υλοποιείται από την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τα παιδιά των δύο τμημάτων, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους, απήγγειλαν, τραγούδησαν και χόρεψαν, προσπαθώντας να εξηγήσουν και να πείσουν τους συμμαθητές τους και τους γονείς για την αξία της υγιεινής διατροφής στη ζωή μας.

Η παράσταση πλαισιώθηκε μελωδικά από την χορωδία του σχολείου, υπό τη διεύθυνση του μουσικού Νίκου Ρούσσου, η οποία απέδωσε με τον καλύτερο τρόπο τα τραγούδια, ξεσηκώνοντας το ένθερμο κοινό.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος για την υγιεινή διατροφή, που εκπονείται κι από τα δύο τμήματα της Γ τάξης, η διαιτολόγος – διατροφολόγος Έφη Κοντουρουχά επισκέφτηκε το σχολείο τον περασμένο Νοέμβριο και μίλησε στους μαθητές για τη σπουδαιότητα των καλών διατροφικών συνηθειών.

Η αξία της υγιεινής διατροφής αποτέλεσε επίσης θέμα συζήτησης μεταξύ των παιδιών και της σεφ Ιωάννας Σταμούλη, η οποία τον περασμένο Δεκέμβριο τους παρουσίασε υγιεινές προτάσεις για το πρωινό τους. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πραγματοποιήθηκε κι επίσκεψη στο οπωροπωλείο της γειτονιάς, που προσέφερε στους μαθητές την ευκαιρία να δουν τα χρώματα και τις γεύσεις που κάνουν καλό στην υγεία μας.