Μαθησιακές Δυσκολίες στο Δημοτικό

  • Πέμπτη, 8 Απριλίου, 2021 - 06:30

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών του δράσεων, το 1ο ΠΕΚΕΣ Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει εξ’ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα τις «Μαθησιακές Δυσκολίες».

Το παρόν σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους Εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα Δημοτικά Σχολεία των Κυκλάδων και στις ενταξιακές τους δομές (Τμήματα Ένταξης-Παράλληλη Στήριξη).

Θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 στον εργασιακό χρόνο 11.30 – 13.00 στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://mineduprimary.webex.com/meet/etsavala

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, Αικατερίνη Κατσανδρή  θα αναφερθεί στα Είδη μαθησιακών δυσκολιών, την εννοιολόγηση και τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και στις αρχές σχεδιασμού βραχύχρονου προγράμματος στο πλαίσιο του μοντέλου "ανταπόκρισης στην παρέμβαση" πριν την παραπομπή για διαγνωστική αξιολόγηση στο Κ.Ε.Σ.Υ.

Στη συνέχεια, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ70, Μαριλένα Γιαννούλη θα μιλήσει για την Ανίχνευση και τον εντοπισμό Μαθησιακών Δυσκολιών - Άμεσες ενέργειες

, όπως επίσης και για την αντιμετώπιση των "Μαθησιακών Δυσκολιών" μέσω της εφαρμογής της διαφοροποιημένης διδασκαλίας στην πράξη.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης