Το 4ο δημοτικό αποχαιρέτησε τη σχολική χρονιά με μια γιορτή – ύμνο στη χαρά της ζωής

Την Τετάρτη το απόγευμα, σε μια μεγάλη γιορτή, το 4ο πειραματικό δημοτικό σχολείο Ερμούπολης, αποχαιρέτησε τη χρονιά που έφυγε, με πολλή μουσική, χορό, παιχνίδι κι άλλες δραστηριότητες που είχαν προγραμματιστεί για να μείνει σε όλους η συγκεκριμένη ημέρα αξέχαστη.

Μαθητές κι εκπαιδευτικοί, άνοιξαν τις πόρτες του σχολείου τους και υποδέχθηκαν γονείς, συγγενείς και φίλους για να γιορτάσουν όλοι μαζί, μετά από τόσο καιρό, τη χαρά της ζωής και του καλοκαιριού.

Κάθε τάξη του δημοτικού, με την πολύτιμη φυσικά βοήθεια των δασκάλων, είχε ετοιμάσει μια μικρή έκπληξη. Η πρώτη και η δευτέρα δημοτικού παρουσίασαν τραγούδια τα οποία είχαν “ντύσει” με δημιουργίες που κατασκεύασαν με τις δασκάλες τους και τον εκπαιδευτικό εικαστικών. Η τρίτη δημοτικού διασκέδασε τους θεατές με έναν αγώνα τσουβαλοδρομίας. Η τετάρτη δημοτικού είχε προετοιμάσει ένα πολύ ενδιαφέρον δρώμενο με θέμα την ειρήνη, το οποίο είχαν επιμεληθεί ο κ. Νίκος Ψαρρός και η κα. Αναστασία Γεννάτου, ενώ η πέμπτη δημοτικού χόρεψε στους ρυθμούς του ικαριώτικου.

Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν η υποδοχή που έκαναν στα μελλοντικά “πρωτάκια” οι μαθητές της έκτης δημοτικού. Μια στιγμή με μεγάλη συμβολική αξία αφού πρόκειται για μια σημαντική μετάβαση και για τις δύο ομάδες παιδιών. Τα μικρά παιδιά συνοδεύονταν από τις νηπιαγωγούς τους, κα.Ευγενία Σαγκινέτου ( η προϊσταμένη του συνδεδεμένου 6ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Ερμούπολης) και κα. Βαρβάρα Χατζημιχαηλίδου, και εμφανίστηκαν κρατώντας στα χεράκια τους ένα γλαστράκι βασιλικό με σκοπό να το φροντίσουν όλο το καλοκαίρι και να το φέρουν στον αγιασμό του Σεπτεμβρίου μαζί τους.

Η διευθύντρια του σχολείου, κα Λίτσα Παππά, μιλώντας στην ¨Κοινή Γνώμη” αναφέρθηκε στη μεγάλη συγκίνηση που ένιωσαν όλοι βλέποντας την αυλή του σχολείου τους να “ξυπνάει” μετά από τόσο καιρό “Ήταν τόσο όμορφο που ήρθε κόσμος και που έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε σε αυτήν την περίφημη κανονικότητα επιτέλους, ώστε να θυμηθούμε όλα αυτά που ο ιός μας στέρησε αυτά τα δύο χρόνια” δήλωσε και θέλησε να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους της  “Για να γίνει αυτή η εκδήλωση, βοήθησαν όλοι οι εκπαιδευτικοί γιατί μία γιορτή είναι αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας. Φυσικά, και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου είναι πάντα δίπλα μας και τους ευχαριστούμε πολύ γι αυτό!”

Άλλη μια ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν η παρουσία των αποφοίτων του 4ου δημοτικού, Αναστασίας και Βασιλικής Κεχαγιόγλου και  Άγγελου Μωραΐτη, που με το τραγούδι και τις μελωδίες τους χάρισαν στους θεατές μοναδικές στιγμές. Το μουσικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του ορχηστρικού συνόλου του εκπαιδευτικού ομίλου του σχολείου που διευθύνει ο κ. Νίκος Ρούσσος και αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες από όλα τα δημόσια δημοτικά σχολεία της Σύρου.

Ο αποχαιρετισμός της έκτης δημοτικού ήταν το συγκινητικό και κατάλληλο κλείσιμο της γιορτής αλλά και μιας ολόκληρης εκπαιδευτικής χρονιάς που τα παιδιά, παρόλα τα προβλήματα και τους περιορισμούς, βρέθηκαν ξανά στα θρανία τους και παρακολούθησαν διά ζώσης τα μαθήματά τους.