Κάλεσμα για τη λειτουργία των Εκπαιδευτικών Ομίλων

  • Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022 - 14:09

Όπως ορίζεται στο άρθρο 12 του νόμου (ν.4692/2020) για τη λειτουργία των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων οι “Εκπαιδευτικοί Όμιλοι” αποτελούν έναν μεταξύ των πολλών σκοπών των Πειραματικών Σχολείων και θεσμοθετήθηκαν με σκοπό την αξιοποίηση των ιδιαίτερων ικανοτήτων, κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών/τριών τόσο των Πειραματικών Σχολείων  όσο και των άλλων δημόσιων σχολείων (Κανονισμός λειτουργίας ομίλων αριστείας – 2020). Η παρακολούθηση των μαθητών/τριών είναι  χωρίς οικονομική επιβάρυνση, καθώς είναι οργανικό κομμάτι του δημόσιου σχολείου. Επιπλέον, ένα από τα πρωταρχικά στοιχεία της λειτουργίας των δημόσιων Πειραματικών Σχολείων είναι η διάχυση στην εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου. Γι’ αυτό καθίσταται σημαντική κι απαραίτητη η συμμετοχή μαθητών/τριών κι από άλλα Δημοτικά Σχολεία. Το κάλεσμα για τους ομίλους  αφορά  όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Σύρου.

Αιτήσεις παρακολούθησης υποβάλλονται  ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης   (https://4dim-ermoup.kyk.sch.gr/?page_id=5727 ) από τους γονείς και κηδεμόνες  των παιδιών έως και την Τετάρτη  12 Οκτωβρίου 2022.

Η λειτουργία των Ομίλων  θα ξεκινήσει  τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί  με το πέρας του διδακτικού έτους. Το ωράριο λειτουργίας των ομίλων είναι από 2 έως 4 διδακτικές ώρες, μία με δύο φορές την εβδομάδα και μετά το πέρας των μαθημάτων, ενώ κάθε μαθητής/τρια μπορεί να παρακολουθεί έως 2 Ομίλους

 Στο πλαίσιο των Ομίλων, κάθε εκπαιδευόμενος/η αναλαμβάνει συγκεκριμένες υποχρεώσεις: παραδίδει εργασίες και εκπληρώνει οποιοδήποτε άλλο έργο του αναθέτει στη διάρκεια του έτους ο υπεύθυνος καθηγητής. Με την ολοκλήρωση της επιτυχούς συμμετοχής του στον Όμιλο, και εφόσον δεν υπερβαίνει το όριο των επιτρεπόμενων απουσιών (8 ή 16) απουσίες ετησίως ανάλογα με το ωράριο λειτουργίας του Ομίλου, λαμβάνει πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης.

 

                            Από τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων

                     του 4ου Πειραματικού Δημοτικού  Σχολείου Ερμούπολης