ΕΠΑΛ Σύρου: Πρόσκληση σε επιχειρήσεις για συμμετοχή στο θεσμό της μαθητείας

  • Δευτέρα, 31 Ιουλίου, 2023 - 13:35

Πρόσκληση σε ιδιωτικούς φορείς (επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες) της Σύρου, προκειμένου να στηρίξουν το θεσμό της μαθητείας, απευθύνει το ΕΠΑΛ Σύρου.

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες καλούνται να προβούν σε αναγγελία των διαθέσιμων θέσεων μαθητείας στο Πληροφοριακό Σύστημα https://e-mathiteia.minedu.gov.gr/ και να ακολουθήσουν τις αναρτημένες οδηγίες στο πεδίο «Διεπαφή Επιχειρήσεων».

Οι ιδιωτικοί φορείς έχουν τη δυνατότητα να συμβουλεύονται το ενημερωτικό σημείωμα για εργοδότες περιόδου 2023-2024 για περαιτέρω πληροφορίες.

Η ηλεκτρονική καταχώριση για διάθεση ελεύθερων θέσεων από φορείς του ιδιωτικού τομέα θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 03/09/2023 και ώρα 23:59.

Το ποσοστό αποζημίωσης των μαθητευόμενων ορίζεται στο ενενήντα πέντε τοις εκατό ( 95% ) επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη ήτοι 33,10€ ή όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε φορά από το αρμόδιο υπουργείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΠΑΛ ΣΥΡΟΥ έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τη διεξαγωγή του «Μεταλυκειακού έτους – Μαθητείας», το σχολικό έτος 2023-24 (Η΄ Φάση) για αποφοίτους των παρακάτω ειδικοτήτων:

1. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου

2. Βοηθός Νοσηλευτή

3. Βοηθός Φυσικοθεραπευτή

4. Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Δικτύων

5. Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών

6. Τεχνικός Οχημάτων

7. Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών

8. Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων

9. Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων

10. Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής

6 καλοί λόγοι για να επενδύσετε στη μαθητεία

Το ΕΠΑΛ Σύρου, μάλιστα, σε ανακοίνωσή του, παραθέτει 6 καλούς λόγους, για τους οποίους οι επιχειρήσεις του νησιού θα πρέπει να επενδύσουν στη μαθητεία:

1. Η μαθητεία αποφέρει οφέλη τόσο στους μαθητευόμενους όσο και στις επιχειρήσεις. Οι μαθητευόμενοι αποκτούν σημαντική εργασιακή εμπειρία, ενώ παράλληλα οι επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να επενδύσουν στο ανθρώπινο δυναμικό που αποτελεί το μέλλον του τόπου και να παρέχουν τις γνώσεις και δεξιότητες που έχει ανάγκη η αγορά εργασίας ανά επαγγελματική δραστηριότητα.

2. Το κόστος της επένδυσης σε νέους μαθητευόμενους είναι πολύ χαμηλό, καθώς οι επιχειρήσεις επιβαρύνονται μόνο με τις ασφαλιστικές εισφορές του μαθητευόμενου.

3. Τα προγράμματα μαθητείας περιλαμβάνουν εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας και ως εκ τούτου προωθούν την υγεία και ασφάλεια στον εργασιακό χώρο.

4. Η μαθητεία βοηθάει τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν μια δεξαμενή μελλοντικών εργαζόμενων υψηλής εξειδίκευσης.

5. Οι μαθητευόμενοι φέρνουν καινοτόμες ιδέες και προοπτικές στον χώρο εργασίας και δημιουργούν μια καινούργια εργασιακή κουλτούρα.

6. Η μαθητεία ενισχύει την ποικιλομορφία μεταξύ του προσωπικού και βελτιώνει την εικόνα της εταιρείας/επιχείρησης, συντελώντας σε ένα πιο ανοικτό και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακό περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Συντονίστρια της Μαθητείας στην ΠΔΕ Νοτίου Αιγαίου (Κα Α. Σκυλάκου) στο τηλέφωνο 2281080617 και email: mathiteianapde@sch.gr και με τον Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ Σύρου στο τηλέφωνο 2281087835 και email : epalsyros@gmail.com.

Επίσης, μπορούν να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες https://e-mathiteia.minedu.gov.gr και www.epalsyrou.gr

 

 

Ετικέτες: