Προκαταρκτική εξέταση για τον διευθυντή του Γενικού Λυκείου Μυκόνου διενεργεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων

Αναταραχή μετά από τις έγγραφες καταγγελίες

Ξενοφώντας Βαμβακερός: "Από τη στιγμή που έφθασαν στο γραφείο μου έγγραφες καταγγελίες, είμαι υποχρεωμένος να προκηρύξω προκαταρκτική έρευνα"

Σε αναταραχή βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες τόσο το διδακτικό προσωπικό, όσο και η μαθητική κοινότητα του Γενικού Λυκείου Μυκόνου, έπειτα από έγγραφες καταγγελίες κατά του διευθυντή της σχολικής μονάδας, οι οποίες κάνουν λόγο για μία ανεξέλεγκτη κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Μάλιστα, οι καταγγελίες έφθασαν και στο γραφείο του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, Ξενοφώντα Βαμβακερού, ο οποίος έχει αρχίσει τις διαδικασίες της προκαταρκτικής εξέτασης.

Για σκοπιμότητες, που κρύβονται πίσω από τις συγκεκριμένες κατηγορίες, κάνουν λόγο κύκλοι του Διευθυντή του ΓΕΛ.

Οι καταγγελίες κατά του διευθυντή

Δύσκολες στιγμές έχουν δημιουργήσει, μεσούσης της εκπαιδευτικής χρονιάς, στους κόλπους της σχολικής μονάδας του Γενικού Λυκείου Μυκόνου, οι καταγγελίες που υπάρχουν εις βάρους του Διευθυντή του.

Οι καταγγελίες που έφθασαν, μάλιστα, έως και το γραφείο του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, κάνουν λόγο για ανεξέλεγκτες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί από την αδιάφορη - όπως αναφέρουν - στάση που κρατά απέναντι σε σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζει το Λύκειο, κυρίως με την "παραβατική" συμπεριφορά μερίδας μαθητών.

Επίσης, οι ίδιες καταγγελίες κάνουν λόγο για αδυναμία άσκησης των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, όπως επίσης και για τη δημιουργία εχθρικού περιβάλλοντος με καθηγητές, οι οποίοι μάλιστα έχουν εκφράσει την αδυναμία συνεργασίας μαζί του.

Μάλιστα, στην ίδια κατεύθυνση με τις καταγγελίες, υπάρχουν και ανάλογα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι πολλοί είναι εκείνου που προσάπτουν στον διευθυντή του Λυκείου αδυναμία εκτέλεσης των καθηκόντων του σε τέτοιο βαθμό, ώστε να έχει μεταβιβάσει πολλές αρμοδιότητες σε ομάδες μαθητών, οι οποίες στην κυριολεξία κακοποιούν το σχολείο.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η κατάσταση έχει ξεφύγει εκτός ορίων, καθώς μαθητές εισβάλουν στις τάξεις και εκτοξεύουν θρανία και καρέκλες στον αέρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν παιδιά που φοβούνται για την ίδια τους την ζωή.

Όλα τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, σε μία εκπαιδευτική μονάδα η οποία έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις (Young Business Talents κλπ), μέσα από το πλούσιο έργο των διδακτικών και εκπαιδευτικών του δράσεων.

Τρέχει η διαδικασία προκαταρκτικής έρευνας

Οι έγγραφες αναφορές κατά του προσώπου του διευθυντή του Γενικού Λυκείου Μυκόνου που έφθασαν έως το γραφείο του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, αφορούν καταγγελίες οι οποίες οδήγησαν τον κ. Βαμβακερό να αρχίσει τις διαδικασίες για έρευνα και προκαταρκτική εξέταση.

Όπως δήλωσε στην "Κοινή Γνώμη", πρόκειται για μία εμπιστευτική διαδικασία, που διενεργείται από εντεταλμένη, για αυτές τις υποθέσεις, διευθύντρια σχολικής μονάδας.

"Από τη στιγμή που έφθασαν στο γραφείο μου έγγραφες καταγγελίες, είμαι υποχρεωμένος να προκηρύξω προκαταρκτική έρευνα, η οποία διενεργείται από εντεταλμένη διευθύντρια σχολείου. Δεν έχω πόρισμα, δεν έχω άποψη. Αυτή η υπόθεση απαιτεί πλήρη αντικειμενική διερεύνηση των γεγονότων", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαμβακερός.

"Λασπολογία κατά του προσώπου και του έργου του"

Για αναφορές που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και οι οποίες πηγάζουν μέσα από διάφορες σκοπιμότητες, με μοναδικό σκοπό να χτυπήσουν το κύρος του διευθυντή του Γενικού Λυκείου Μυκόνου, αναφέρουν, με αφορμή τις καταγγελίες, κύκλοι που πρόσκεινται στον λυκειάρχη.

Τα ίδια άτομα, τονίζουν ότι όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν έχουν καμία σχέση με το τι πραγματικά συμβαίνει στο σχολικό περιβάλλον του ΓΕΛ Μυκόνου.

"Πρόκειται για περίπτωση λασπολογίας και προέρχονται και από την ενασχόληση του με την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς εκτός από την επαγγελματική του δραστηριότητα, ήταν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές", αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, στο όλο θέμα δεν έχει καμία εμπλοκή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου, ενώ έχει υπάρξει και παραποίηση σχετικού video που έχει δει το φως της δημοσιότητας.

"Οι έγγραφες αναφορές έχουν να κάνουν με παραποίηση γεγονότων, τα οποία δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν έχουν υπάρξει, όπως εντέχνως δημοσιεύουν κάποια κατασκευασμένα δημοσιεύματα, συμβάντα ή επεισόδια με μαθητές όπως αναφέρουν. Μάλιστα έχουν παραποιήσει και video με μαθητές μέσα στο γραφείο του Διευθυντή. Έχουν παραποιήσει ακόμη και φωτογραφίες που αναφέρονται στο Λύκειο", υποστηρίζουν.

Τέλος, δηλώνουν ότι η προκαταρκτική έρευνα διενεργείται από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κυκλάδων και όχι από το Υπουργείο Παιδείας, όπως σχετικά αναφέρουν "κύκλοι" που επιθυμούν την εξόντωση του διευθυντή.

"Ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου έχει να παλέψει απέναντι σε σκοπιμότητες, οι οποίες έχουν ως στόχο να λασπολογήσουν στο πρόσωπό του. Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και είναι ένα θέμα που μπορεί να οδηγηθεί και στη δικαιοσύνη. Το μόνο που δεν ενδιαφέρει όλους αυτούς που έχουν στόχο την εξόντωσή του, είναι το καλό και την πρόοδο της σχολικής μονάδας", τονίζουν στην εφημερίδα πηγές που πρόσκεινται στο περιβάλλον του διευθυντή του σχολείου.