Στη Βουλή μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Άνω Σύρου

Δράση ενημέρωσης και εκπαίδευσης

Ξεναγήθηκαν στους χώρους του ελληνικού κοινοβουλίου και στον ιερό βράχο της Ακρόπολης

Μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχαν 42 μαθητές, πραγματοποίησε το Δημοτικό Σχολείο της Άνω Σύρου.

Τα παιδιά με τη συνοδεία πέντε εκπαιδευτικών και του διευθυντή, επισκέφθηκαν τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και το Μουσείο αντίστοιχα, ενώ είχαν την μοναδική εμπειρία να παρακολουθήσουν συνεδρίαση στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συμμετοχή σε πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.

Επιμόρφωση εκτός των σχολικών αιθουσών

Με βασικό γνώμονα την εκπαίδευση εκτός των στενών ορίων της σχολικής μονάδας, 42 μαθητές από τρεις τάξεις και συγκεκριμένα την Δ', την Ε' και τη ΣΤ', υπό την επίβλεψη πέντε εκπαιδευτικών και του διευθυντή του σχολείου, Νεκτάριου Φαρασόπουλου, πραγματοποίησαν την Πέμπτη μονοήμερη εκδρομή στην Αθήνα.

Συνοδεία ξεναγού, οι μαθητές και οι δάσκαλοι βρέθηκαν στον βράχο της Ακρόπολης, όπου παιδιά και εκπαιδευτικοί θαύμασαν τον μικρό ναό της Απτέρου Νίκης και τα Προπύλαια, περπάτησαν δίπλα στον Παρθενώνα και αντίκρισαν το Ερέχθειο με τις πανέμορφες Καρυάτιδες.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το νέο Μουσείο της Ακρόπολης με τα εκθέματα ιστορίας 3.000 χρόνων. Στον συγκεκριμένο χώρο τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην τεράστια ποικιλία εκθεμάτων, αλλά και την πλούσια συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων που διαθέτει, τόσο από την Ακρόπολη και τη γύρω περιοχή, όσο και στα πιο σημαντικά ευρηματικά έργα της αρχαιότητας.

Τρίτος σταθμός για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου, αποτέλεσε η Βουλή των Ελλήνων, μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία που τους προσέφερε τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τη λειτουργία του κράτους και τη δημοκρατική διαδικασία.

Οι μαθητές κάθισαν στα έδρανα της αίθουσας της ολομέλειας της Βουλής και ενημερώθηκαν από ξεναγό για την ιστορία του κτηρίου, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του κοινοβουλίου, καθώς και στην αξία της δημοκρατίας, ενώ είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά συνεδρίαση στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Τα παιδιά επέστρεψαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων, καθώς εκτός από το εκπαιδευτικό κομμάτι, το ταξίδι αποτέλεσε μία αξέχαστη εμπειρία η οποία θα τα συνοδεύει για πολύ καιρό.