Τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών για τη ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών

  • Πέμπτη, 7 Ιουνίου, 2018 - 06:25

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατέθεσε σειρά τροπολογιών στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με τίτλο «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις», τις οποίες και υποστήριξε στη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Μία εκ των τροολογιών που κατατέθηκαν αφορά στη διάρκεια των συμβάσεων για την κάλυψη κατεπειγουσών, εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών Ο.Τ.Α. του προσωπικού που απασχολείται στην πυρασφάλεια και τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών.

Οι υφιστάμενες σχετικές διατάξεις τροποποιούνται ως προς τις δύο κατηγορίες για την παράταση της διάρκειας των συμβάσεων εργασίας, προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση με το νέο νομοθετικό πλαίσιο και να αντιστοιχηθεί η διάρκεια των συμβάσεων με τις χρονικές περιόδους που κρίνεται υποχρεωτική η παροχή των υπηρεσιών και η εκτέλεση του έργου.

Εκτός αυτού κατατέθηκε τροπολογία που προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία για τη ρύθμιση περιουσιακών ζητημάτων νεοσυσταθέντων Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, ώστε να αντιμετωπιστούν διαδικαστικά ζητήματα που προέκυψαν μετά από πρόσφατες σχετικές αποφάσεις.