"Η συμπεριφορά του δημάρχου δεν θα γίνει περαιτέρω ανεκτή"

  • Πέμπτη, 29 Ιουνίου, 2017 - 11:23

Για αυταρχισμό, πολεμική και τρομοκράτηση των αντίθετων φωνών κατηγορεί τη  Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα, τον Δήμαρχο Μήλου Γεράσιμο Δαμουλάκη η Οργάνωση Μελών  ΣΥΡΙΖΑ Μήλου.

"Η αρχή Μήλου ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τη ρητορική της ΝΔ με αφορμή το θέμα των συμβασιούχων, επιρρίπτει την ευθύνη για μια ακόμα φορά στον «εμπαιγμό της κυβέρνησης».

Κάνει βεβαίως ότι δεν καταλαβαίνει, όπως ακριβώς και η ομογάλακτη ηγεσία της ΚΕΔΕ, ότι επί πολλά χρόνια οι άνθρωποι αυτοί κρατήθηκαν όμηροι-πολιτικοί πελάτες των κυβερνήσεων ενώ ταυτόχρονα πολλοί δήμοι χρησιμοποιούσαν ιδιώτες εργολάβους με εργαζόμενους σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας.

Η στάση αυτή της δημοτικής αρχής δεν μας εκπλήσσει καθόλου γιατί είναι γνωστή η προσωπική θέση του δημάρχου που δεν χάνει ευκαιρία να εξαπολύει μετωπική επίθεση απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά σε όσους θεωρεί φιλικά διακείμενους, καλλιεργώντας κλίμα τρομοκρατίας τόσο εντός των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου όσο και συνολικά στην κοινωνία του νησιού.

Με την τακτική αυτή προσπαθεί να ξεφύγει από τις τεράστιες ευθύνες της δημοτικής αρχής αλλά και προσωπικά του δημάρχου για το τέλμα στο οποίο βρίσκονται όλα τα έργα υποδομής (λύματα, απορρίμματα, δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, κυκλοφοριακό, γεωργική παραγωγή κλπ), ενώ βεβαίως ούτε κουβέντα για το χωροταξικό παρά μόνο μεγαλεπήβολα σχέδια για τον τουρισμό ή για την επιστροφή της Αφροδίτης, χωρίς όμως να έχουν αποφευχθεί τα αδιέξοδα που ζήσαμε το καλοκαίρι του 2016, όπου πανικόβλητοι οι μαγαζάτορες δεν ήξεραν που θα πετάξουν τα βοθρολύματα, ενώ φέτος για άλλη μια φορά έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα τόσο με το νερό που καταλήγει στα σπίτια και στα μαγαζιά ως φαιοκόκκινο χρωστικό υγρό, όσο πάλι και με τα λύματα που εξακολουθούν να ρίχνονται στα ρέματα. Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι ο Δήμος Μήλου συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων των λίγων δήμων που δεν έχουν ακόμα αποστείλει τα στοιχεία των οικιστικών πυκνώσεων που έχουν ζητηθεί από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκπόνησης των δασικών χαρτών.

Φυσικά, σε όλα τα θέματα ο δήμαρχος, πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα, επιρρίπτει την ευθύνη στην «καταστροφική» κυβέρνηση, ενώ αποκρύπτει ότι είναι αυτός που καθυστερεί να στείλει προς τα συναρμόδια υπουργεία τα τεχνικά δελτία και τις μελέτες για όσα τουλάχιστον έχει αναθέσει στη μελετητική εταιρεία της ΚΕΔΕ, την ΠΕΤΑ (όπως πρόσφατα του ζητήθηκε από το γραφείο του υφυπουργού νησιωτικής πολιτικής για την προμήθεια ενός βιολογικού compact για τον Αδάμαντα), έτσι ώστε να ενταχθούν σε προγράμματα χρηματοδότησης όπως το ειδικό πρόγραμμα Ν. Αιγαίου. Αντ΄ αυτού προτείνει προς το υπουργείο Ανάπτυξης τίτλους έργων 53 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς βεβαίως καμιά μελέτη και καμιά προετοιμασία ωρίμανσης, με σίγουρη προοπτική να μην έχει κάποια από τις προτάσεις την ελάχιστη δυνατότητα υλοποίησης.  

Από την άλλη, μπορεί να χαρακτηρίζει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανεπιθύμητους και να καταπατά κάθε εθιμοτυπία και πρωτόκολλο, όπως έκανε στις πρόσφατες εκδηλώσεις με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας (λες και δεν ψήφισε και ο Βρούτσης την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά με το νόμο 4336 τον Αύγουστο του 2015), αλλά ταυτόχρονα να παρακαλεί τους υπουργούς είτε να πάρει 150.000 € για την ύδρευση, είτε να αποδέχεται χρηματοδοτική ενίσχυση από το υπουργείο Εσωτερικών, είτε φυσικά να παζαρεύει διάφορα αιτήματα. Και βεβαίως κάθε δήμαρχος οφείλει να διεκδικεί χρηματοδότηση για το νησί του, δεν μπορεί όμως την ίδια στιγμή να καθυβρίζει και να απαξιώνει την κυβέρνηση, τους βουλευτές και τα στελέχη της, όταν σε τελευταία ανάλυση το όφελος υλοποίησης των όποιων έργων δεν αφορούν τον κάθε δήμαρχο ή την κάθε κυβέρνηση αλλά την τοπική κοινωνία.

Ας ασχοληθούν λοιπόν σοβαρά στο χρόνο που τους απομένει, ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή με τα προβλήματα της Μήλου και ας αφήσουν τον αυταρχισμό, την πολεμική και την τρομοκράτηση των αντίθετων φωνών. Τους προειδοποιούμε ότι η συνέχιση αυτής της τακτικής δεν θα γίνει πλέον ανεκτή".