Μήνυμα Δημάρχου Άνδρου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

"Χρήσιμα εφόδια τα "μονοπάτια" της γνώσης και της μάθησης"

  • Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 12 Σεπ. 2017 - 7:43

Παρουσία των τοπικών φορέων, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο καθιερωμένος αγιασμός στα σχολικά συγκροτήματα του δήμου Άνδρου με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας, έγινε ο αγιασμός από τους εκπροσώπους της εκκλησίας, οι οποίοι μετέφεραν στους μαθητές το μήνυμα του Δεσπότη για καλή σχολική χρονιά. Χαιρετισμοί έγιναν, εξάλλου, και από τους εκπροσώπους του Δήμου, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι η δημοτική αρχή θα συμβάλει στην απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.

Ο Δήμαρχος Άνδρου, ο οποίος έδωσε το «παρών» στον αγιασμό των σχολείων όλων των βαθμίδων στη Χώρα, έστειλε τον ακόλουθο χαιρετισμό με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:

«Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς,

 

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017-2018 ξεκινάει ακόμη ένα ενδιαφέρον και δημιουργικό ταξίδι. Τα σχολεία είναι έτοιμα να οδηγήσουν τους μαθητές στα “μονοπάτια της γνώσης και της μάθησης”, να τους προσφέρουν ευκαιρίες και να τους δώσουν εφόδια χρήσιμα για την πορεία της ζωής τους.

 

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, γνωρίζετε καλά πως εμπιστευόμαστε στα χέρια σας ό,τι πολυτιμότερο έχουμε, τα παιδιά μας. Εύχομαι στις διευθύνσεις και στους διδάσκοντες να εμπνεύσουν στους μαθητές εντιμότητα, υπευθυνότητα και πνεύμα συνεργασίας.
Αγαπητοί γονείς, εύχομαι να έχετε τη δύναμη, να είστε αρωγοί, συνοδοιπόροι, και συνεργάτες στην κοινή μας προσπάθεια για πρόοδο και δημιουργική πορεία των παιδιών σας.
Αγαπητοί μας μαθητές να θυμάστε ότι το σχολείο, σάς παρέχει τις ευκαιρίες για να αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες, για να αναπτύξετε την προσωπικότητά σας και να καλλιεργήσετε το πνεύμα σας, έτσι ώστε να διαμορφώσετε με επιτυχία το μέλλον σας. Φέτος, είναι ευκαιρία να θέσετε νέους και υψηλούς στόχους.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Άνδρου διαβεβαιώνει πως θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η σχολική χρονιά να κυλήσει ήρεμα και δημιουργικά, ευχάριστα και κυρίως αποτελεσματικά. Με όρεξη για δουλειά και πρόοδο και με τη δική σας συνεργασία και στήριξη, μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο.
Ξεκινάμε, λοιπόν, ξεκούραστοι, ανανεωμένοι και ωριμότεροι, πάντα με τη βοήθεια του Θεού.

Καλή και χαρούμενη σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!