Δήμος Άνδρου

Γόνιμη συζήτηση για την εύρεση λύσης στο Συνετί

  • Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2017 - 12:19

Τους κατοίκους του Συνετίου δέχτηκε σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Κατάστημα Άνδρου ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Σουσούδης, προκειμένου να συζητήσουν για το καίριο ζήτημα της υδροδότησης της Τοπικής Κοινότητας. Αφού παρέθεσαν τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο δίκτυο υδροδότησης τον τελευταίο ενάμιση μήνα, οι κάτοικοι του Συνετίου κατέθεσαν πιθανές προτάσεις για την επίλυση του θέματος.

Παρουσία στελεχών της δημοτικής αρχής, καθώς και του ηλεκτρολόγου-μηχανολόγου και ειδικού στις γεωτρήσεις, που ασχολείται με τις εργασίες της γεώτρησης στο Συνετί, οι κάτοικοι εξέφρασαν τα παράπονά τους, τονίζοντας, ωστόσο, ότι είναι διατεθειμένοι να κάνουν υπομονή εφόσον υπάρξει δέσμευση του Δήμου για άμεση λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Άνδρου επεσήμανε τις μέχρι τώρα ενέργειες του Δήμου και δεσμεύτηκε ότι σήμερα το απόγευμα θα γίνει αυτοψία και έλεγχος της περιοχής από τον ηλεκτρολόγο-μηχανολόγο και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, με στόχο την εύρεση σημείων που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη συγκέντρωση νερού.

Εξάλλου, κύρια επιδίωξη είναι να μη χάνεται το νερό, αλλά να συγκεντρώνεται και να αξιοποιείται, μέσω μακροπρόθεσμων έργων υποδομής. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική γεώτρηση, προκειμένου στη συνέχεια να ληφθεί δείγμα και να διενεργηθεί έλεγχος για την ποιότητα του νερού αυτού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Άνδρου, έχοντας επίγνωση του σοβαρού θέματος που έχει προκύψει στο Συνετί από τα τέλη Αυγούστου, όταν η γεώτρηση που υδροδοτούσε τη δεξαμενή έπαψε να στέλνει ικανή ποσότητα νερού και αφού έλαβε την απαραίτητη άδεια από τη Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έχει ξεκινήσει τις εργασίες καθαρισμού-αντικατάστασης γεώτρησης στη θέση Διποτάματα.

Επίσης, εξαρχής ο Δήμος έστελνε και στέλνει μέχρι και σήμερα με υδροφόρα οχήματα, που πραγματοποιούν καθημερινά δρομολόγια, ποσότητες νερού στη δεξαμενή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί -έστω και στο ελάχιστο- το εν λόγω πρόβλημα.

Ο δημοτική αρχή, με αίσθημα ευθύνης για τη σημασία της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων και την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων του νησιού, όπως έχει δηλώσει και σε προηγούμενη ενημέρωσή της, εντείνει τις ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος στο Συνετί.