Λογότυπο πολιτιστικών εκδηλώσεων Τήνου το πορτρέτο του Π. Ζουμπουλάκη

  • Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2017 - 09:33

Το ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ του Δήμου Τήνου, στη συνεδρίαση της 28ης Σεπτεμβρίου 2017, ομόφωνα αποφάσισε να υιοθετήσει, ως λογότυπο των πολιτιστικών εκδηλώσεών του, έτους ΧΑΛΕΠΑ, ( 2018 ), το καλλιτέχνημα-πορτρέτο, του βραβευθέντος από την Ακαδημία Αθηνών επιφανούς ζωγράφου, έλκοντος την καταγωγή από τον Πύργο Τήνου, Πέτρου Ζουμπουλάκη. Το έργο ονομάζεται ΧΑΛΕΠΑΣ, είναι  φιλοτεχνημένο σε καμβά, μικτής τεχνικής. Εκτέθηκε για πρώτη φορά στην έκθεση έργων των  μελών του νεοσύστατου Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου, στις αρχές καλοκαιριού του 2017, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και απέσπασε τον θαυμασμό του κοινού και τη θετική κριτική του καλλιτεχνικού κόσμου.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, για την έκδοση γραμματοσήμου και καλλιτεχνικού λευκώματος ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ, η πραγματοποίηση δύο συναυλιών κλασικής μουσικής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, μία στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα και μία στην Τήνο, με απόδοση του έργου « το βαλς της Κοιμωμένης », του συνθέτη και μέλους της Κ.Ο.Α. κ. Γιώργου Πλουμπίδη και συνθέσεις του κορυφαίου της μουσικής σκηνής, συμπατριώτη μας, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΑΛΚΩΤΑ και η συνεργασία με τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου, για τη διοργάνωση το καλοκαίρι 2018 εκθέσεων ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, μαρμαρογλυπτικής, φωτογραφίας, videoartists κ.α. στην Έξω Μεριά Τήνου, στις αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου, Γαΐτη και Δημοτικού Σχολείου Υστερνίων.
                                                                         ΚΑΛΟΥΜΕ
Τον επιστημονικό, εκπαιδευτικό, πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο του τόπου μας, ως και τους θεσμικά υπηρετούντες οργανισμούς τον Πολιτισμό στο νησί μας, ήτοι, το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, το Προπαρασκευαστικό και Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, το Δημοτικό Μουσείο Τσόκλη,  την Αδελφότητα των εν Αθήναις Τηνίων και τους πολιτιστικούς φορείς της Τήνου, με αγάπη να αγκαλιάσουν και να μετάσχουν στον εορτασμό του έτους ΧΑΛΕΠΑ, ( 80 χρόνια από την εκδημία του, 1938-2018 ) συνεργαζόμενοι με το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, εντασσόμενοι στο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεών του, είτε αναπτύσσοντας ίδια πολιτιστική δράση, αφιερωμένη στο έτος ΧΑΛΕΠΑ.
Επικεφαλής των πολιτιστικών εκδηλώσεων έτους ΧΑΛΕΠΑ, θα είναι η αρχαιολόγος και καθηγήτρια Ιστορίας Τέχνης του Αριστοτέλειου Παν/μίου Θεσσαλονίκης και μελετητής του έργου του ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΧΑΛΕΠΑ, Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά.
Πύργος Τήνου, 29 Σεπτεμβρίου 2017, Εμμανουήλ Σώχος, Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου.