Aίτημα για τη διατήρηση τεσσάρων δρομολογίων στις Δυτικές Κυκλάδες

  • Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου, 2017 - 12:07

Μετά τη λήξη και της φετινής τουριστικής περιόδου, όπου κατά κοινή ομολογία η ακτοπλοϊκή ε-ξυπηρέτηση των νησιών μας υπήρξε εξαιρετική, γεγονός που αποτυπώθηκε και στις αφίξεις επισκεπτών, στις οποίες υπήρξε σημαντική αύξηση, με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση πληροφορούμαστε ότι η εταιρεία «ΖΑΝΤΕ FERRIES» σχεδιάζει την κατάργηση του μοναδικού εβδομαδιαίου δρομολογίου της γραμμής μας που δεν είναι επιδοτούμενο. 

Τα τελευταία χρόνια, κατά τη χειμερινή περίοδο, τα νησιά μας εξυπηρετούνται αποκλειστικά και μόνο από πλοίο της παραπάνω εταιρείας. Συγκεκριμένα εκτελούνται 4 δρομολόγια τη βδομάδα από Πειραιά και αντίστροφα. Τα 3 από αυτά είναι επιδοτούμενα και μόνο 1, αυτό της Παρασκευής προς Κύθνο-Σέριφο-Σίφνο-Μήλο-Πειραιά, δεν είναι. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετεί ιδιαίτερα τους κατοίκους αλλά και τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα νησιά, τους δημοσίους υπαλλήλους κ.λπ., διότι τους δίνει τη δυνατότητα να βρεθούν στην Αθήνα το Σαββατοκύρια-κο, η εταιρεία αποφάσισε να το καταργήσει για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. 

Θεωρούμε πως ούτως ή άλλως η εξυπηρέτηση της γραμμής μας, κατά τη χειμερινή περίοδο, ή-ταν οριακή. Τυχόν κατάργηση του παραπάνω δρομολογίου θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα, επαναφέροντας τις συγκοινωνιακές συνθήκες που επικρατούσαν πολλές δεκαετίες πριν στα νησιά μας, με 3 δρομολόγια τη βδομάδα, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος…

Παρακαλούμε λοιπόν για τις άμεσες ενέργειές σας έτσι ώστε να μην εγκριθεί η κατάργηση του συγκεκριμένου δρομολογίου και να παραμείνουν τα 4 δρομολόγια τη βδομάδα, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και των νησιών μας γενικότερα, όπως άλλωστε γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια. 

Το παρόν έγγραφο προσυπογράφουν ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης και ο Δήμαρ-χος Σερίφου κ. Αντώνης Αντωνάκης.