Συμμετοχή της ΚΕΔΕ στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων

  • Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:54

Ο Δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης, με την ιδιότητά του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., συμμετείχε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στα γραφεία της, στις Βρυξέλλες.

Με  την παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών Karl Heinz Lambertz, υπογράφηκε από τους Έλληνες Δημάρχους συμφωνία («Συμμαχία για τη Συνοχή») με την οποία στέλνεται σαφέστατο μήνυμα για την ανάγκη διασφάλισης, μέσω εφαρμοζόμενων πολιτικών, μιας ισχυρής και αυτόνομης Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη.

Στη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει μια ριζική μεταρρύθμιση στον τρόπο που κατανέμονται τα ευρωπαϊκά κονδύλια, προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην υλοποίηση κοινωφελών και αναπτυξιακών έργων, με τους Δήμους να έχουν αποδείξει την ικανότητα στην επιτυχημένη απορρόφηση των κονδυλίων και την υλοποίηση των έργων.

Από τον εκπρόσωπο του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ, παρουσιάστηκαν οι 17 Στόχοι του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τη δημιουργία βιώσιμων πόλεων μέχρι το 2030.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Μήλου, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔΕ, συμμετείχε στις εργασίες της 127ης Συνόδου της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών,  στο κτίριο της Ευρωβουλής.

Επίσης, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με Ευρωβουλευτές και Στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χρηματοδότηση των νησιωτικών Δήμων και για άλλα ζητήματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και να προβάλλει, για άλλη μια φορά, το όμορφο νησί μας και μέσω της εκστρατείας διεκδίκησης του Αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου.