Κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Άνδρου στις 20/02/2018

  • Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, 2018 - 10:30

Ο Δήμος Άνδρου γνωστοποιεί ότι την προσεχή Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018, οι Παιδικοί Σταθμοί του νησιού μας δε θα λειτουργήσουν, έπειτα από σχετική απόφαση της Κ.Ε.Δ.Ε., του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ. και της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., που αντιδρούν στη ρύθμιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.: «Η απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να περάσει νομοθετική διάταξη με την οποία θα εντάσσονται τα παιδιά ηλικίας από τεσσάρων (4) ετών και πάνω στην υποχρεωτική εκπαίδευση, οδηγεί τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς στην απαξίωση και στο κλείσιμο, τους εργαζόμενους στην ανεργία και χιλιάδες γονείς σε αδιέξοδο και απελπισία».

Παράλληλα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση «προωθεί μία ρύθμιση (στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής) χωρίς κανέναν απολύτως διάλογο, αγνοώντας παντελώς τις θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την αγωνία των χιλιάδων γονέων».  

Να σημειωθεί ότι από κοινού η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η Κ.Ε.Δ.Ε. και ο ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ. απέστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας κατ' ιδίαν συνάντηση μαζί του, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα προκαλέσει σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζομένους η ψήφιση της εν λόγω νομοθετικής διάταξης.