Παρεμβάσεις ύδρευσης στην Κέα

  • Τρίτη, 13 Μαρτίου, 2018 - 06:24

Συνεχείς παρεμβάσεις σε ότι αφορά αποκαταστάσεις έργων ύδρευσης πραγματοποιούνται από τις αρχές Μαρτίου στην Κέα.

Σύμφωνα με ενημερώσεις του Δήμου τα έργα που πραγματοποιήθηκαν αφορούν σε επισκευές, όπως στην περίπτωση της Βρύσης Βενιαμιάν, σε αντικαταστάσης αγωγών, αλλά και ενίσχυση της αφαλάτωσης.

Συγκεκριμένα, επισκευάστηκε και εξυγιάνθηκε η εγκατάσταση της Βρύσης Βενιαμίν στην Ιουλίδα. Αντικαταστάθηκε επίσης ο αγωγός ύδρευσης από τον Πύργο και συγχρόνως καθαρίστηκε ο δρόμος προς τον πλάτανο και τη βρύση. Οι εργασίες έγιναν με αυτεπιστασία από το προσωπικό του Δήμου.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, παρελήφθη το σύστημα φίλτρου - αφαλάτωσης το οποίο εγκαταστάθηκε στη κεντρική δεξαμενή ύδρευσης στην Αγία Μαρίνα Μυλοπόταμου. Το νέο σύστημα αναμένεται να λειτουργήσει σε ένα περίπου μήνα. Θα δώσει την δυνατότητα ύδρευσης πόσιμου νερού στην Ιουλίδα, η οποία έχει ήδη συνδεθεί με το νέο δίκτυο ύδρευσης. Το σύστημα αυτό διαθέτει επίσης τη δυνατότητα επέκτασης του ώστε στο μέλλον να παρέχει πόσιμο νερό και σε άλλες περιοχές όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και σε αυτές οι διαδικασίες νέων δικτύων. Το σύστημα χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Κέας.

Ετικέτες: