Ανακοίνωση του Δήμου Μυκόνου

Βραβείο χρηστής διοίκησης στον Δήμο Μυκόνου

  • Παρασκευή, 16 Μαρτίου, 2018 - 15:33

Ένα σημαντικό βραβείο για το Δήμο Μυκόνου,  που πιστοποιεί το υψηλό επίπεδο της διοικητικής του λειτουργίας και επιβραβεύει τη Δημοτική Αρχή για τις προσπάθειες για εξορθολογισμό και αναδιοργάνωση των υπηρεσιών.

Ο Δήμος Μυκόνου Μεταξύ είναι ένας από τους 23 εκ των 325 ελληνικών Δήμων, που κατέκτησε το βραβείο Χρηστής Διακυβέρνησης, ύστερα   αξιολόγηση που πραγματοποίησε Επιτροπή, στην οποία μετείχαν: εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ).

Η Επιτροπή έκρινε το επίπεδο συμμόρφωσης των ελληνικών Δήμων στις 12 Αρχές χρηστής διακυβέρνησης, που έχει διαμορφώσει το Συμβούλιο της Ευρώπης και με τις οποίες πρέπει να εναρμονίζονται όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να βελτιώσουν τη λειτουργία και την απόδοσή τους, προς όφελος των Ευρωπαίων Πολιτών.

⦁    Αρχή 1 – Εκπροσώπηση, Συμμετοχή και Δίκαιη Διεξαγωγή  Εκλογών
⦁    Αρχή 2 – Ανταπόκριση
⦁    Αρχή 3 – Αποδοτικότητα και Αποτελεσματικότητα
⦁    Αρχή 4 – Ανοικτότητα και Διαφάνεια
⦁    Αρχή 5 – Κανόνες Δικαίου
⦁    Αρχή 6 – Ηθική Συμπεριφορά
⦁    Αρχή 7 – Δεξιότητα και Ικανότητα
⦁    Αρχή 8 – Καινοτομία και Δεκτικότητα στην Αλλαγή
⦁    Αρχή 9 – Βιωσιμότητα και Μακροπρόθεσμος Προσανατολισμός
⦁    Αρχή 10 – Χρηστή Δημοσιονομική Διαχείριση
⦁    Αρχή 11 – Ανθρώπινα δικαιώματα, Πολιτισμική Διαφορετικότητα και Κοινωνική Συνοχή
⦁    Αρχή 12 – Λογοδοσία
Η απονομή έγινε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και το Κέντρο Εμπειρογνωσίας για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Ύστερα από αυτή τη σημαντική διάκριση, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς έκανε την εξής δήλωση:
«Μετά τη σκληρή δουλειά έρχεται πάντα η δικαίωση!
Αυτό το βραβείο δικαιώνει τις προσπάθειες που έχουμε καταβάλλει τα τελευταία 4 χρόνια, Δημοτική Αρχή και Δημοτικοί Υπάλληλοι, προκειμένου να εξορθολογήσουμε τις διοικητικές υπηρεσίες και τα οικονομικά του Δήμου Μυκόνου.
Και βέβαια η διάκριση αυτή, αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που κακόβουλα κρίνουν, συγκρίνουν ή κατακρίνουν, παραποιώντας την αλήθεια και επιχειρώντας εσκεμμένα να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.
Η ισχυρή συμμαχία Δημοτικής Αρχής, Δημοτικών Υπαλλήλων και Δημοτών παραμένει αδιάσπαστη και συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της με μόνο στόχο το καλό του τόπου μας.
Αυτή είναι μόνο η αρχή!»