Δήμος Αμοργού

Συνάντηση Σκουρλέτη με Δήμαρχο Αμοργού

  • Παρασκευή, 27 Απριλίου, 2018 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 27 Απρ. 2018 - 7:34

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης,  συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, με τον Δήμαρχο Αμοργού, Νικόλαο Φωστιέρη.  
Ο δήμαρχος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την στήριξη του υπουργείου στον δήμο μέσω των προγραμμάτων «ΦιλόΔημος», καθώς και για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που δόθηκε σε μικρούς νησιωτικούς δήμους, το 2017 και το 2018, από την οποία επίσης ωφελήθηκε η Αμοργός. 
Η συζήτηση επεκτάθηκε στα έργα που προωθεί η δημοτική Αρχή και στη δυνατότητα χρηματοδοτικής υποστήριξης μέσω των προγραμμάτων που υλοποιεί το υπουργείο.  Συζητήθηκε επίσης το θέμα της επίλυσης ορισμένων πρακτικών λειτουργικών ζητημάτων αναφορικά με την αυτονόμηση του  Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αμοργού από το Λιμενικό Ταμείο Νάξου, μια διαδικασία που ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου, ύστερα από την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.  
Ο Υπουργός Εσωτερικών άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που έθεσε η δημοτική Αρχή και διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι θα εξεταστούν τα σχετικά με το Λιμενικό Ταμείο θέματα, προκειμένου να εξακριβωθούν τα περιθώρια παρέμβασης. Αναφέρθηκε επίσης στις επόμενες προσκλήσεις των προγραμμάτων «ΦιλόΔημος», αλλά και στα μέτρα που λαμβάνει το υπουργείο για τη στήριξη της νησιωτικότητας. Μια πολιτική υπέρ των μικρότερων νησιωτικών δήμων, η οποία υπηρετείται και με συγκεκριμένες διατάξεις του επικείμενου Σχεδίου Νόμου για τον «Κλεισθένη 1».