Ο Δήμαρχος Μήλου ζητά τη στελέχωση του αεροδρομίου

  • Τετάρτη, 2 Μαΐου, 2018 - 06:24

Ενίσχυση της στελέχωσης των υπηρεσιών του αεροδρομίου Μήλου, ζητά ο Δήμαρχος, Γεράσιμος Δαμουλάκης, με έγγραφο του προς τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Κωνσταντίνο Λιντζεράκο.

Με ιδιαιτέρως έντονο ύφος ο Δήμαρχος, από ενάρξεως της επιστολής, εστιάζει στην απουσία ενεργειών για την ενίσχυση των υπηρεσιών του αεροδρομίου του νησιού, σημειώνοντας ότι «Με μία σειρά εγγράφων και προσωπικών παρεμβάσεων, έχουμε ζητήσει την στελέχωση των Υπηρεσιών του Αεροδρομίου Μήλου, που έως σήμερα δεν έχετε προβεί σε καμία ενέργεια».

Με αφορμή την εκ νέου ακύρωσης πτήσεων λόγω αδυναμίας υπαλλήλου της Υ.Π.Α. να προσέλθει στην εργασία του, ο κ. Δαμουλάκης κάνει ειδική αναφορά στα προβλήματα που προκύπτουν, λέγοντας ότι «Κάθε χρόνο δημιουργούνται πάρα πολλά προβλήματα λόγω υποστελέχωσης των Υπηρεσιών σας, που όπως και σήμερα, όλες οι πτήσεις ακυρώθηκαν προκαλώντας τεράστια αναστάτωση και αδικαιολόγητη ταλαιπωρία σε όλους τους ταξιδιώτες, λόγω ασθένειας (όπως είναι φυσιολογικό) του μοναδικού υπαλλήλου που υπηρετεί στο Αεροδρόμιο Μήλου».

Η έναρξη της τουριστικής περιόδου, κατά την οποία αυξάνεται και η κίνηση του αερομεταφορέα, προϋποθέτει στελέχωση της υποδομής του αεροδρομίου, με τον Δήμαρχο να σημειώνει ότι «Είναι πλέον επιβεβλημένη η στελέχωση των υπηρεσιών του Αεροδρομίου για την εύρυθμη λειτουργία του, ενόψει και της τουριστικής περιόδου, διότι, πέραν της δυσφήμισης και της άσχημης εικόνα που δημιουργείται για τη χώρα και το νησί μας, δεν μπορεί κανείς να σχεδιάσει για 12μηνο τουρισμό σε ένα νησί σαν τη Μήλο, που πληρεί όλες τις φυσικές ομορφιές και την ανάλογη ιδιωτική υποδομή, αιτία της αδυναμίας της Υπηρεσίας σας».

Καταλήγει δε με το ίδιο έντονο ύφος, επισημαίνοντας την απουσία ενεργειών εκ μέρους της Υ.Π.Α., καθώς αναφέρει ότι «Προς ενημέρωση σας, ο Δήμος Μήλου έχει εκπονήσει όλες τις μελέτες που έχουν ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Υ.Π.Α. για την επέκταση του αεροδρομίου. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι αποσπασματικές οι ενέργειες σας, όπως μας έχετε συνηθίσει σε ανάλογα περιστατικά».