Δήμος Τήνου

Ο Πολιτισμός σε πρώτο πλάνο με την υποστήριξη της Unesco

  • Τρίτη, 15 Μαΐου, 2018 - 13:06

Θεωρώντας το Ελληνικό Πολιτιστικό προϊόν ως το ισχυρότερο «εξαγόμενο» Κυκλαδίτικο προϊόν, o Δήμος Τήνου ενέταξε στις πολιτιστικές δράσεις του -στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων του έτους Χαλεπά και με πρωταγωνιστή τη Μαρμαρογλυπτική της Τήνου ως άυλο πολιτιστικό προϊόν της UNESCO-το πρόγραμμα δωρεάν επιμορφωτικών σεμιναρίων στην παραδοσιακή τεχνική του μωσαϊκού και της ψηφιδοθεσίας, για ανέργους του πολιτισμού, με την αιγίδα της UNESCO.

Το σεμινάριο, που αποτελεί μέρος του προγράμματος κατά της ανεργίας πολιτιστικού προσωπικού με την αιγίδα της UNESCO, θα προσφερθεί από την Τηνιακή εικαστικό Βιβή Χρονοπούλου, στον ιστορικό χώρο των Ουρσουλινών, που παραχωρήθηκε ευγενώς από την Καθολική Αρχιεπισκοπή.

Το Πρόγραμμα θα ανοίξει με την έκθεση της εικαστικού Βιβής Χρονοπούλου, το Σάββατο 23 Ιουνίου στο χώρο των Λουτρων και θα συνεχιστεί με ανοιχτούς  σε όλους κύκλους σεμιναρίων, που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 25 Ιουνίου.

Η επιμέλεια της έκθεσης και του Προγράμματος Επιμορφωτικών Σεμιναρίων θα γίνει από Καθηγήτρια Πολιτιστικής Διπλωματίας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου-SCG και συνεργάτη της UNESCO Δρ. Δέσποινα Πρίνια, σε συνεργασία με το Δήμο της Τήνου.

Γιατί στις Κυκλάδες, το μοίρασμα είναι ο Πολιτισμός μας

 

Για δηλώσεις συμμετοχής στο Δήμο της Τήνου (τηλ: 6944753510 & 2283360129)