Δήλωση του Αν. Υπ. Υγείας, Π. Πολάκη αναφορικά με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνειας για το ακτινολογικό μηχάνημα του Κ.Υ. Μυκόνου

“Πεπραγμένα όσων αποδόμησαν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας”

  • Τρίτη, 15 Μαΐου, 2018 - 06:13

Σαφείς απαντήσεις σχετικά με δημόσιες αναφορές που κάνουν λόγο για πορίσματα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) περί μη λειτουργίας του ακτινολογικού μηχανήματος στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου δίνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης μέσω ανακοίνωσής του.

Ειδικότερα, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα σε μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, ο κ. Πολάκης εξηγεί πως το πόρισμα στο οποίο αναφέρονται αυτά και αφορά την υγειονομική δομή στο νησί της Μυκόνου, εντοπίζεται σε παλαιότερο χρόνο, όταν ηγεσίες του παρελθόντος επεδίωκαν να υποβαθμίσουν και να αποδομήσουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. 

Στις απαντήσεις του, ο Αναπληρωτής Υπουργός καθιστά σαφή τη διαφορά πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης σε σύγκριση με τις προηγούμενες, ενημερώνοντας μάλιστα πως, στον παρόντα χρόνο, όχι μόνον λειτουργεί το ακτινολογικό μηχάνημα στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, αλλά κι έχει εξυπηρετηθεί άξιος λόγου αριθμός πολιτών.

Μέσω της μεστής δήλωσής του δε, ο κ. Πολάκης υποστηρίζει κατηγορηματικά πως έχει μπει τέλος στην “προηγούμενη κατάσταση”, δίνοντας στη δημοσιότητα και στοιχεία, που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά του.

Ενίσχυση σε προσωπικό και λειτουργία ιατρικών μηχανημάτων

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης σημείωσε πως, “Όσον αφορά τα σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν το ΚΥ Μυκόνου έχω να δηλώσω τα εξής. Πρώτον, το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ αφορά τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων που είχαν στόχο την αποδόμηση του δημόσιου συστήματος υγείας” ενώ όπως πρόσθεσε για τη σημερινή κυβέρνηση, “ Εμείς σήμερα τα ανακαλύψαμε, τα ελέγξαμε με τους αρμόδιους μηχανισμούς και τα παραπέμψαμε στη δικαιοσύνη”.

Κάνοντας πιο αναλυτική αναφορά, συμπλήρωσε μάλιστα πως, “τα προηγούμενα χρόνια παρ ότι υπήρχε ακτινολογικό μηχάνημα στο ΚΥ δεν υπήρχε ούτε πρόβλεψη για ύπαρξη γιατρού ακτινολόγου ούτε όμως υπήρχε πρόβλεψη επιδιόρθωσης των συνεχόμενων βλαβών του μηχανήματος, με αποτέλεσμα ο κόσμος να στρέφεται στα ιδιωτικά ακτινολογικά κέντρα”.

Ωστόσο, σε πλήρη αντίθεση με το προηγούμενο καθεστώς, εξήγησε πως, “Σήμερα όμως όχι μόνο το ακτινολογικό μηχάνημα λειτουργεί αλλά και έχουν προσληφθεί στο ΚΥ ένας ακτινολόγος γιατρός – για πρώτη φορά από την ίδρυση του ΚΥ-, ένας ΤΕ ραδιολογίας- ακτινολογίας όσο και ένας ΔΕ βοηθός ακτινολόγου ενώ αναμένεται να προσληφθεί από την προκήρυξη 7κ ένας ακόμα ΔΕ βοηθός μόνιμος”.

Προς επιβεβαίωση της θετικής πορείας του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, υποστήριξε επιπλέον ότι, “ Έτσι μόνο το μήνα Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν στο ΚΥ Μυκόνου 581 ακτινογραφίες όπως καταγράφηκε στο σύστημα καταγραφής των νοσοκομείων και των ΚΥ(BI)”.

Προτού κλείσει δε, την ενημέρωσή του, δήλωσε πως συνεχίζεται η ενίσχυση σε κάθε επίπεδο της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, ανακοινώνοντας πως, “Επιπρόσθετα, αναμένεται στο ΚΥ Μυκόνου να εγκατασταθεί ένας αξονικός τομογράφος, ένα σύστημα ψηφιακής μαστογραφίας από δωρεά από την οικογένεια Γ. Δακτυλίδη. Ως εκ τούτου γίνεται πλήρως κατανοητό ότι όχι μόνο δεν συνεχίζεται η προηγούμενη κατάσταση αλλά αντίθετα η πορεία του ΚΥ Μυκόνου έχει αλλάξει ριζικά”.