Αποχαιρέτησε... τη θέση Αντιδημάρχου και τη θέση προέδρου Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Πάρου, ο Χρήστος Χριστόφορος

Παραίτηση εν μέσω τουριστικής σεζόν

Την κίνηση του αιρετού πρώην συναδέλφου του σχολιάζει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πάρου, Μ. Κωβαίος

Μία σημαντική παραίτηση “μετρά” ο Δήμος Πάρου και η Δημοτική Αρχή του νησιού, μετά από την απόφαση του Αντιδημάρχου και προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής, Χρήστου Χριστόφορου να αποχαιρετήσει τη δημοτική ομάδα του, αλλά και να αφήσει κενή τη θέση του δημοτικού συμβούλου, όπως γνωστοποίησε με επιστολή του προς τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης προ δύο ημερών.

Αν και ο ίδιος δεν θέλησε να αναλύσει στον παρόντα χρόνο τους λόγους που τον οδήγησαν στην εν λόγω απόφαση και μάλιστα εν μέσω τουριστικής σεζόν που το νησί της Πάρου γνωρίζει ιδιαίτερη και σημαντική επισκεψιμότητα, ωστόσο, στην επιστολή του, επέλεξε έναν λιτό χαιρετισμό και ένα δημόσιο “ευχαριστώ” αποκλειστικά απέναντι στους δημότες που τον εξέλεξαν, αλλά και προς τους συναδέλφους του αιρετούς όλων των παρατάξεων, όπως και προς τους δημοτικούς υπαλλήλους, χωρίς να κάνει αναφορά στον Δήμαρχο Πάρου, Μάρκο Κωβαίο.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο παραιτηθείς Αντιδήμαρχος, την απόφασή του, τη γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον κ. Κωβαίο τέλος Ιουνίου.

Επί της συγκεκριμένης εξέλιξης κλήθηκε από την εφημερίδα να τοποθετηθεί ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, ο οποίος παρομοίως δεν προέβη σε αναλυτικό σχολιασμό, αλλά τόνισε μόνον πως, η πλήρωση της θέσης του Αντιδημάρχου με νέο πρόσωπο, θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων 24ωρων και σίγουρα εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Λιτό “αντίο” προς κάθε πλευρά που συνεργάστηκε

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Χριστόφορος με μία σύντομη επιστολή του προς τα μέσα ενημέρωσης έκανε γνωστή στην τοπική κοινωνία των Κυκλάδων την παραίτησή του, ευχόμενος γενικότερα προς τη Δημοτική Αρχή να πορευθεί θετικά για το δύσκολο έργο ανάπτυξης της Πάρου.

“Λόγοι που δε θα αναλύσω στη παρούσα επιστολή με οδηγούν στην υποβολή της παραίτησης μου, τόσο από την θέση του Αντιδημάρχου, όσο και από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου και κατ’ επέκταση από όλες τις Επιτροπές που προεδρεύω ή συμμετέχω. Την επίστολή μου ​προς τον κ. Δήμαρχο την έχω στείλει από τις 27-06-2018” σχολίασε ο παραιτηθείς Αντιδήμαρχος, σημειώνοντας παρακάτω πως, “Ελπίζω η Δημοτική Αρχή να συνεχίσει το δύσκολο έργο για την ανάπτυξη του νησιού μας, τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την αναβάθμιση του επιπέδου της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας”.

Ο ίδιος, θέλησε να αναγνωρίσει δημοσίως τη συνεργασία που ανέπτυξε με τις πλευρές των δημοτικών υπαλλήλων, των μελών όλων των παρατάξεων, καθώς και των μελών των Επιτροπών στις οποίες συμμετείχε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την συνύπαρξη στα δημοτικά πράγματα. “Ευχαριστώ όλους του πολίτες της Πάρου, οι οποίοι μου έδωσαν την δυνατότητα να τους εκπροσωπήσω στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ευχαριστώ τους εργαζομένους του Δήμου Πάρου και ιδιαιτέρως τους απασχολούμενους στις υπηρεσίες που είχα υπό την εποπτεία μου για την αγαστή συνεργασία, την εργατικότητα και την υποστήριξή τους. Τέλος ευχαριστώ όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και όλα τα μέλη των επιτροπών, για την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό που έδειξαν στο πρόσωπό μου είτε κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των συνεδριάσεων των επιτροπών, είτε κατά την συνεργασία για την υλοποίηση των αποφάσεων” ανέφερε χαρακτηριστικά στον επίλογο της επιστολής του.

Μ. Κωβαίος: Ίσως να μπορούσε να περιμένει το καλοκαίρι. Άμεσα η αντικατάσταση

Ιδιαιτέρως λακωνικός υπήρξε στις δηλώσεις του προς την εφημερίδα ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, o οποίος κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός της παραίτησης του Αντιδημάρχου.

“Δεν έχω να πω πολλά. Ο κ. Χριστόφορος επέλεξε για δικούς του, οικογενειακούς λόγους να παραιτηθεί” ανέφερε αρχικά, προσθέτοντας μόνον πως, κάθε θέση αιρετού έχει αυξημένα καθήκοντα που απαιτούν χρόνο και αφοσίωση.

“Είναι κατανοητό ότι όταν ένας άνθρωπος είναι αιρετός αφιερώνεται και αυτό ορίζει η ηθική” θέλησε να σχολιάσει παρακάτω, απαντώντας στην ερώτηση αν η αντικατάστασή του θα ακολουθήσει άμεσα, αφού μένουν κενές σημαντικές θέσεις που συνδέονται με τη ρύθμιση της τουριστικής ατζέντας για το νησί.

“Θα μπορούσε ίσως να περιμένει δύο ή τρεις μήνες να περάσει η τουριστική σεζόν για να περάσει το καλοκαίρι με όποια θέματα έχει η τουριστική σεζόν. Σε κάθε περίπτωση θα προχωρήσουμε. Δεν θα δημιουργηθεί θέμα, γιατί θα αντικαταστήσουμε το πρόσωπο” απάντησε σχετικά ο κ. Κωβαίος προς την “Κοινή Γνώμη”, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως ο ορισμός νέου Αντιδημάρχου θα γίνει άμεσα, αλλά και πως το νησί τουριστικά γνωρίζει ιδιαίτερη πρόοδο.

“Το νησί τουριστικά πηγαίνει καλά. Για παράδειγμα τον περασμένο μήνα είχαμε 5.000 κόσμο περισσότερο από κάθε χρονιά. Είναι μεγάλο ζήτημα αυτό για το νησί μας” δήλωσε ο Δήμαρχος Πάρου, εξηγώντας και με άλλο παράδειγμα την τουριστική καλή πορεία του τόπου.

“Στα απορρίμματα σκεφθείτε ότι “αγγίξαμε” έναν κακό Αύγουστο της Πάρου. Μιλάμε για ξεκάθαρη κατακόρυφη ανοδική πορεία στην Πάρο” πρόσθεσε σχετικά, απαντώντας καταφατικά ακολούθως και στην ερώτηση αν έχει αποφασίσει ποιος θα καλύψει το κενό του κ. Χριστόφορου.

“Είναι επιλογή Δημάρχου το πρόσωπο. Θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας και θα καλύψει και τη θέση Αντιδημάρχου και τις θέσεις στις Επιτροπές” σχολίασε ο Δήμαρχος, εξηγώντας πως, για την πλήρωση της θέσης, “Θα ακολουθήσω τη διαδικασία την τυπική και θα ορίσω εγώ έναν νέο Αντιδήμαρχο, όπως ακριβώς ορίζει η νομοθεσία. Από τη Δευτέρα (σσ. από σήμερα) θα ξεκινήσω τη διαδικασία που πρέπει”.