Διευκρινήσεις για τα περί παραίτησης του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Άνδρου, Χρ. Βουραζέρη

Μία παραίτηση εν ευθέτω χρόνω

  • Δευτέρα, 23 Ιουλίου, 2018 - 06:17

Θέματα ουσίας για τη λειτουργία του Δήμου Άνδρου απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης, 19 Ιουλίου 2018, για τα οποία ενημερώνει σχετικά ο Δήμος Άνδρου, ενώ εξηγήσεις δίνει για τα λεχθέντα περί παραιτήσεως του ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Χρήστος Βουραζέρης.

Από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. σύσσωμη η συμπολίτευση έδωσε το «παρών», ωστόσο απουσίαζαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πλην του κ. Μανώλη Βάμβουκα.

Με 11 παρόντες δημοτικούς συμβούλους, η συνεδρίαση του Δ.Σ. ξεκίνησε με ένα σημαντικό θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, που αφορά την παροχή κινήτρων στους επικουρικούς γιατρούς του Κέντρου Υγείας Άνδρου. Όπως αναφέρεται στη σχετική εισήγηση «για τους θερινούς μήνες Ιουλίου και Αυγούστου 2018 υπάρχει ανάγκη στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Άνδρου λόγω των αυξανόμενων ιατρικών περιστατικών, αφού η Άνδρος αποτελεί τουριστικό προορισμό».

Το θέμα τέθηκε προς ψήφιση και έγινε δεκτό ομόφωνα από τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους και έτσι, ο Δήμος Άνδρου θα παρέχει στέγη «από 15/07/2018 ως 31/07/2018 σε έναν γενικό χειρουργό και από 01/08/2018 ως 31/08/2018 σε έναν ακτινολόγο με τον βοηθό του».

Ακολούθως, συζητήθηκαν τρία θέματα της ημερήσιας διάταξης και όλα ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το πρώτο θέμα αναφέρεται στην αποδοχή της χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙΙΙ για το έργο: Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Άνδρου, ένα έργο πνοής για τον τόπο.

Σημαντικό είναι, επίσης, το ζήτημα του διαχωρισμού του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου, ώστε το Λιμενικό Ταμείο Άνδρου να καταστεί αυτοδύναμο. Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης (9/2018) του Δ.Σ., συζητήθηκε ο καθορισμός λειτουργίας του και εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (διαχωρισμός διοίκησης, αποθεματικού και περιουσιακών στοιχείων).

Εκ μέρους του Δήμου Άνδρου αναφέρεται ότι μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Δήμου Άνδρου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Βουραζέρης υπέβαλε προφορικά την παραίτησή του και από δημοτικός σύμβουλος.

Επιστολή σχετικά με τα προαναφερόμενα εκ μέρους του Δήμου, απέστειλε προς το μέσα ενημέρωσης ο κ. Βουραζέρης, με τον ίδιο να σημειώνει, «για την προφορική μου τοποθέτηση "θα παραιτηθώ και θα σας στείλω την παραίτηση μου, διότι δεν μπορώ να έρχομαι σε συμβούλια των 11 ατόμων ενόψει ξεκινήματος της εκλογικής περιόδου μιας και θα είμαι υποψήφιος στην τοπική αυτοδιοίκηση...", τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο».

Στην επιστολή αναφέρει: «Η παραίτηση των δημοτικών συμβούλων υποβάλλεται εγγράφως στον οικείο Δήμαρχο και γίνεται οριστική, αφότου ο Δήμαρχος την αποδεχθεί ή μετά την παρέλευση ενός μηνός από την κατάθεση της σχετικής δήλωσης στο πρωτόκολλο.(παρ. 3 άρθρου  54 Ν.3852/2010)».

Τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει…..

Θα ήθελα παρόλα αυτά να ευχαριστήσω αυτούς που πριν καν αποχωρήσω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, βιάστηκαν να ανακοινώσουν την παραίτηση μου δράττοντας την ευκαιρία να γράψουν τα «καλύτερα» για μένα….

Θα τους συνιστούσα ηρεμία, ψυχραιμία και υπομονή ….

Παράλληλα με την ανακοίνωση μου, για την υποψηφιότητα μου στις εκλογές του Μαΐου του 2019, που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, θα υποβάλλω με τον νόμιμο και προβλεπόμενο τρόπο την παραίτηση μου στον Δήμαρχο μας και όταν την κάνει δεκτή, είναι όλοι ελεύθεροι να εκφράσουν τις απόψεις τους, υπό την προϋπόθεση να μην δυσφημούν, συκοφαντούν και παραβιάζουν την νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων…

Οποιαδήποτε θεσμική ιδιότητα με αξιώσει ο Θεός και  η ψήφος των συμπολιτών μας  να έχω θα συνεχίσω να καταβάλω κάθε προσπάθεια για το καλό του τόπου μας, όπως το έκανα μέχρι σήμερα, με τα ανθρώπινα λάθη και ευχόμενος το αποτέλεσμα να είναι πάντα το αναμενόμενο.

Με σεβασμό

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Χρήστος Βουραζέρης».