Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για την πυρκαγιά στην Πάρο

  • Τετάρτη, 1 Αυγούστου, 2018 - 16:36

"Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Έπαρχο Πάρου- Αντιπάρου κ. Κωνσταντίνο Μπιζά, τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο και τον Περιφερειακό Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Σπύρο Πέτρου, χάρη στις έγκαιρες και συντονισμένες ενέργειες των οποίων τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο η χθεσινή πυρκαγιά στην Πάρο, αποτρέποντας δυσάρεστες καταστάσεις στο νησί.

Ιδιαιτέρως θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, τα μέλη των πυροσβεστικών κλιμακίων της Σύρου και της Νάξου καθώς και τους εθελοντές, που συμμετείχαν ενεργά στην επιχείρηση και συνέβαλλαν με τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ως Πολιτικός Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Νομού Κυκλάδων απευθύνω έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην προβαίνουν σε ενέργειες ικανές να προκαλέσουν πυρκαγιά, δεδομένης τόσο της ανομβρίας, όσο και των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων που παρατηρούνται στο Νότιο Αιγαίο".