Ένταξη της Πράξης «Εμπορικό Κρηπίδωμα Λιμένα Ερμούπολης Σύρου» στο ΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2014–2020

Κατασκευή κρηπιδώματος στη θέση «Καρνάγιο»

  • Τετάρτη, 1 Αυγούστου, 2018 - 15:36

Μετά από αδιάλειπτες και επίμονες προσπάθειες κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου ανακοινώνει, με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» της Πράξης «Εμπορικό Κρηπίδωμα Λιμένα Ερμούπολης Σύρου», συνολικής δαπάνης 3.920.000,00 €.

Το έργο αφορά στην κατασκευή κρηπιδώματος μήκους 197μ. και ωφέλιμου βάθους -7,00μ. στη θέση «Καρνάγιο», καθώς και τη διαμόρφωση χερσαίων χώρων 5.000,00 τ.μ. με όλους τους απαραίτητους εξοπλισμούς  και δίκτυα.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο θα αποσυμφορήσει το κεντρικό λιμάνι της Ερμούπολης και στοχεύει στη συνολική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των λιμενικών εγκαταστάσεων της Σύρου.

Πρωτεύοντα ρόλο στην εκπόνηση, επικαιροποίηση και ωρίμανση των μελετών είχε το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του ΔΛΤΣ  και η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Καθοριστική για την ένταξη του έργου ήταν η συμβολή τόσο του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γεώργιου Χατζημάρκου, όσο και του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιου Λεονταρίτη.

Για ακόμη μία φορά, αποδεικνύεται περίτρανα, ότι με ομαδική προσπάθεια και ενωμένες δυνάμεις και συγκεκριμένα του ΔΛΤΣ, του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, της Περιφέρειας  Ν. Αιγαίου και της ΕΥΔ Περιφέρειας  Ν. Αιγαίου, η Σύρος μπορεί να θέσει υψηλούς στόχους και να τους εκπληρώσει, ώστε να λάβει τη θέση που της αρμόζει και της αξίζει.