Έκτακτη συνεδρίαση στον Δήμο Άνδρου για τη λήψη επιπλέον αντιπυρικών μέτρων

Άμεση κινητοποίηση για την κατάσβεση της φωτιάς στις "Τρύπες"

  • Τετάρτη, 22 Αυγούστου, 2018 - 18:54

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Λάσκαρη, που σε συνεργασία με τους άνδρες του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου, έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή «Τρύπες», σε σημείο πάνω από την παραλία του Νημποριού.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, αργά το απόγευμα της Τρίτης, 21 Αυγούστου 2018 και στο σημείο μετέβη και ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης. Παρά την ισχυρή ένταση του ανέμου που έπνεε στην περιοχή, η φωτιά έσβησε γρήγορα (μέσα σε δύο ώρες), χάρη στον συντονισμό και τις αποτελεσματικές ενέργειες κατάσβεσης της ομάδας του Σ.Ε.Δ.Α. στη Χώρα και των ανδρών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου. Στο σημείο παρέμειναν πυροσβέστες και εθελοντές για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Να σημειωθεί ότι για την επόμενη Τρίτη, 28 Αυγούστου, και ώρα 11:00 π.μ., έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση με θέμα «Προγραμματισμός και λήψη επιπλέον μέτρων κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2018, σχέδια έκτακτης ανάγκης, και προσδιορισμό προσωρινών χώρων  καταφυγής».

Η σύσκεψη θα γίνει στο Δημαρχείο Άνδρου στη Χώρα, υπό τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη. Έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κυκλάδων, ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου, του Λιμεναρχείου Άνδρου, του Α.Τ. Άνδρου, του 4ου Λόχου Εθνοφυλακής, του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών, του Δασαρχείου και άλλων υπηρεσιών, αρχών και φορέων.