Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Επεμβάσεις στα σχολικά κτίρια της Νάξου

  • Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2018 - 12:51

Εκτεταμένες παρεμβάσεις και στα 62 σχολεία των νησιών μας πραγματοποίησε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μέσω των Σχολικών Επιτροπών στα κτίρια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νησιών μας. 

Με στόχο τη βελτίωση και αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος εν όψει της νέας χρονιάς, πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και κατά περίπτωση, ελαιοχρωματισμοί, αλλαγές κουφωμάτων, επιχρίσματα και μονώσεις, όπου απαιτούνταν. Για τις παρεμβάσεις στα 47 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης διατέθηκαν περίπου 150.000 € και 110.00 € στα 15 κτίρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  

Ειδικότερα στα Γυμνάσια και Λύκεια της Νάξου πραγματοποιήθηκαν τα εξής:

⦁ 1ο Γυμνάσιο Νάξου: Αντικατάσταση στέγης, επαναλειτουργία 3 αιθουσών, επισκευή δαπέδου, κατασκευή νέας θεατρικής σκηνής, ελαιοχρωματισμοί κιγκλιδωμάτων

⦁ 2Ο Γυμνάσιο Νάξου: Κατασκευή και εγκατάσταση σκιάστρων, ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, αλλαγή φωτιστικών σωμάτων, επισκευή δαπέδου, αντικατάσταση σωληνώσεων κεντρικής θέρμανσης

⦁ Γυμνάσιο Τραγαίας: Αντικατάσταση  10 κουφωμάτων, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων, ελαιοχρωματισμοί κιγκλιδωμάτων και εσωτερικών πορτών  

⦁ Γυμνάσιο Βίβλου: Διαμόρφωση αποθηκών, βάψιμο εσωτερικών χώρων

⦁ Γυμνάσιο Σκαδού: ελαιοχρωματισμός εσωτερικών χώρων, αντικατάσταση κεντρικής εισόδου

⦁ Λύκειο Τραγαίας: Αντικατάσταση 10 κουφωμάτων, ελαιοχρωματισμός εξωτερικών χώρων και κιγκλιδωμάτων των παραθύρων

⦁ Λύκειο Νάξου: Κατασκευή και τοποθέτηση σκιάστρου, ελαιοχρωματισμός των διαδρόμων και επισκευή κλιματιστικής μονάδας

⦁ ΕΠΑΛ- ΣΕΚ Φιλωτίου: Θα αντικατασταθούν 8 παράθυρα και η πόρτα εισόδου 

ΕΕΕΕΚ Νάξου: Αντικατάσταση οροφής της προκάτ αίθουσας

 

«Κάθε επένδυση στον τομέα των σχολικών κτιρίων παραμένει στις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής Αρχής, προς όφελος της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι παρεμβάσεις μας στοχεύουν αφενός στην αναβάθμιση και στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών κτιρίων και αφετέρου στην εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων για τη στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας» τόνισε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης και κατέληξε «Είναι ιδιαίτερη χαρά να βλέπουμε τους σχολικούς χώρους να βελτιώνονται καθημερινά και γι’ αυτό ευχαριστώ θερμά τους προέδρους των δύο Σχολικών Επιτροπών, Αρτέμη Ψαρρό και Νίκο Βαθρακοκοίλη και όσους ακόμα εργάστηκαν προς αυτήν την κατεύθυνση. Σκοπός μας είναι να υλοποιηθεί ό,τι απαιτείται σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα λειτουργικό και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας. Είναι καθήκον, υποχρέωση και προτεραιότητά μας».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διεκδίκησε και έλαβε χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ύψους 120.000 ευρώ. Στο πλαίσιο της χρηματοδότησης αυτής, το επόμενο διάστημα πρόκειται να γίνουν έργα στους αύλειους χώρους του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, των Δημοτικών Σχολείων Κορωνίδας, Απειράνθου, Δανακού, Σαγκρίου, Αγερσανίου και Μελάνων, καθώς και στο ΕΠΑΛ Φιλωτίου, στα Γυμνάσια Χαλκείου και Βίβλου και στο 2ο Γυμνάσιο Νάξου. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εργασίες επιχρισμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου και μόνωση τμήματος του δώματος στο Δημοτικό Σχολείο Δαμαριώνα. 

Ο προγραμματισμός για τη βελτίωση των σχολικών κτιρίων συνεχίζεται, καθώς εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την προσθήκη δύο αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Γλινάδου, προϋπολογισμού 422.000 ευρώ.

Ωστόσο, η σχολική χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει με ένα νέο κτίριο, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθεί και να ανοίξει τις πύλες του και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου, το οποίο είναι πλέον έτοιμο και ασφαλές να υποδεχθεί τα παιδιά της Νάξου.