Απάντηση Γ. Καπάκη στο Δήμαρχο Άνδρου

"Fake news με αήθεις προσωπικές επιθέσεις"

  • Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2018 - 13:35

Νέος κύκλος απαντήσεων, στην "κόντρα" που έχει ξεσπάσει, μεταξύ του Δημάρχου Άνδρου, κ. Θεοδόση Σουσούδη και του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Άνδρου, κ. Γιάννη Καπάκη, με την ανακοίνωση εκ μέρους της παράταξης "Η Άνδρος της Ζωής μας", με αφορμή πρόσφατη ανάρτηση-απάντηση του Δημάρχου Άνδρου.

Όπως σημειώνει η παράταξη της μειοψηφίας:

"Δεν είναι η πρώτη φορά που μου επιτίθεται και μάλιστα με άθλια επιχειρήματα ο κ. Θεοδόσης Σουσούδης. Προσωπικά το θεωρώ "τίτλο τιμής". Έκαστος εφ' ω ετάχθη.

Το ύφος, το αναδυόμενο ήθος, αλλά και το λεκτικό που χρησιμοποιεί στην ανάρτηση του για να δικαιολογήσει την απαράδεκτη προς εμένα συμπεριφορά του στο τελευταίο Δ.Σ., με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα για τον πολιτικό του αντίπαλο, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Αντί για πολιτική κριτική και θαρραλέα στάση επέλεξε την ηθική σπίλωση και τον εμπαθή λόγο.

Φυσικά δεν περίμενα να παραδεχτεί δημόσια την πράξη του, εάν ήταν θα το είχε κάνει από την πρώτη στιγμή.

Αλλά το να προσπαθεί ο κ. Δήμαρχος να διαψεύσει την πραγματικότητα και το ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ακούγεται ξεκάθαρα αυτό που ξεστόμισε ο κ. Σουσούδης και  δύο δημοτικοί σύμβουλοι να το επαναλαμβάνουν σε ερώτημά μου, δηλ. το επικό «άει στο διάολο»,  ξεπερνά κάθε όριο θράσους, φέρνοντας σε δύσκολη θέση ακόμη και τους ίδιους τους συνεργάτες του.

Είναι λυπηρό που εν έτει 2018 υπάρχουν πολιτικοί και ακόλουθοι αυτών που επιμένουν να χρησιμοποιούν παρωχημένες μεθόδους, πίσω από ένα πληκτρολόγιο με fake news με αήθεις προσωπικές επιθέσεις και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, αντί ουσιαστικού διαλόγου και επιχειρημάτων. 

 

Η δημοτική μας παράταξη  «Άνδρος της Ζωής μας» και ο Γιάννης Καπάκης στήριξαν και στηρίζουν πολιτικές θέσεις στη διαχείριση του Δήμου στη βάση Αρχών και με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου. Το πράττουν αυτό όποιο και αν είναι το πολιτικό κόστος και υπεράνω μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και προσωπικών φιλοδοξιών. Αυτή είναι η αλήθεια, την οποία πιστώνουν στην παράταξή μας φίλοι και εχθροί, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης.

Την ίδια στιγμή η «Άνδρος της Ζωής μας» και ο Γιάννης Καπάκης θα λένε τα γεγονότα με το όνομά τους, θα ζητούν ενημέρωση και θα απαιτούν απαντήσεις από τη δημοτική αρχή, όσο κι αν αυτό δεν εξυπηρετεί τους στόχους του επιτελείου του κ. Σουσούδη ή του οποιουδήποτε άλλου ή συνεπάγεται τις επιθέσεις του κ. Σουσούδη.

 

Ο τόπος μας αναζητά ψύχραιμες φωνές και ρεαλιστικές απαντήσεις και ένα σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης, που θα στηρίζεται στις υγιείς δυνάμεις του και στα ισχυρά χαρακτηριστικά του δίνοντας έμφαση σε αρετές όπως η δημοκρατία, η αλληλεγγύη, η ελπίδα, αλλά και σε πράξεις όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάπτυξη κάθε γωνιάς του νησιού μας".