Υποψηφιότητες σε Μύκονο, Μήλο, Άνδρο και Νάξο

Δημοτικές υποψηφιότητες

  • Τρίτη, 13 Νοεμβρίου, 2018 - 06:19
  • /   Eνημέρωση: 13 Νοε. 2018 - 20:01
  • /   Συντάκτης: Τέτα Βαρλάμη

Παρά του ότι το 5μηνο που υπολείπεται έως τις εκλογές του Μαΐου για την αυτοδιοίκηση αποτελεί «μεγάλο» πολιτικό χρόνο, έχουν ήδη ξεκινήσει οι ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων για τους δημαρχιακούς θώκους στα νησιά των Κυκλάδων.

Τρεις νέες υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν στα νησιά Μύκονο, Μήλο, Άνδρο και Νάξο, με κάποιες από αυτές να είναι αναμενόμενες και άλλες να αποτελούν εκπλήξεις, διατηρώντας ακόμα «θολό» το τοπίο έως την οριστικοποίηση των αποφάσεων που θα δώσουν και τους τελικούς μονομάχους για την αυτοδιοίκηση.

Δυναμική ανακοίνωση υποψηφιότητας στη Μύκονο

Η πολυαναμενόμενη υποψηφιότητα του πρώην Δημάρχου Μυκόνου, Χρήστου Βερώνη, τελικά επιβεβαιώθηκε, με την δημόσια ανακοίνωση του για την εκ νέου διεκδίκηση του Δήμου.

Μία ανακοίνωση με ιδιαίτερα δυναμικό ύφος, που μεταφέρει τον παλμό που προτίθεται ο ίδιος να δώσει στον προεκλογικό του αγώνα.

«Αγαπητοί συμπατριώτες, φίλες και φίλοι, Μυκονιάτισσες και Μυκονιάτες.

Ήρθε η ώρα ν’ απαντήσω στο κάλεσμα που μου απευθύνετε όλο και περισσότεροι τον τελευταίο καιρό.

Ένα κάλεσμα δυνατό, ειλικρινές, συγκινητικό και ταυτόχρονα τιμητικό.

Να ξανακατέβω στο στίβο της μάχης.

Να μπω μπροστά στην προσπάθεια να ξανακερδίσουμε το Νησί μας, να γίνουν και πάλι οι Μυκονιάτες πρωταγωνιστές σε ένα Νησί που αξίζει να είναι Πρώτο.

Σας απαντώ ¨ ΝΑΙ¨ με όλη τη δύναμη της  ψυχής μου.

Σας απαντώ ¨ΝΑΙ¨ για να γράψουμε μαζί,  για τα επόμενα τέσσερα χρόνια τις καινούργιες σελίδες της ιστορίας της Μυκόνου.

Σ’ αυτή μου την απόφαση με ώθησε η εμπιστοσύνη που μου δείχνετε και η βαθιά αίσθηση καθήκοντος και χρέους που νιώθω απέναντί σας.

Με ώθησε η ανάγκη να ολοκληρωθεί ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα έργων υποδομής και ανάπτυξης που ξεκινήσαμε εδώ και χρόνια και που πρόσφατα εγκαταλείφθηκε.

Εμείς οι Μυκονιάτες είμαστε άνθρωποι φιλοπρόοδοι, ανεκτικοί, φιλόξενοι, κοσμοπολίτες.

Με αυτές μας τις αρετές και με πολύ δουλειά κάναμε τη Μύκονο αξιοζήλευτη σταθερή αξία στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα.

Την ίδια στιγμή από γενιά σε γενιά κληροδοτείται ένα σύστημα αξιών, κανόνων και παραδόσεων που οφείλουμε να το σεβόμαστε και να το διαφυλάσσουμε.

Είναι ο πολιτισμός μας και αποτελεί στοιχείο της ίδιας της ύπαρξης μας.

Η Μύκονος είναι μια ανοιχτή κοινωνία δεκτική σε σύγχρονες επιδράσεις και καινοτομίες.

Δεν είναι όμως και δεν πρέπει να  επιτρέψουμε να γίνει ¨ξέφραγο αμπέλι¨.

Δυστυχώς αυτό το μήνυμα έχει αρχίσει να ξεθωριάζει.

Πιστεύω ότι δεν έχω το δικαίωμα να σιωπώ με όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο Νησί μας.

Η Μύκονος μοιάζει εγκαταλελειμμένη στην τύχη της, οι Μυκονιάτες αρχίζουν να νοιώθουν ξένοι στον τόπο τους, τα έργα υποδομής που φτιάξαμε στο παρελθόν απαξιώνονται και τα νέα έργα αναβάλλονται επ’ αόριστον.

Η Μύκονος αρχίζει να παραπατάει και αυτό δεν μπορώ να το ανεχθώ, όπως και κανείς από Εσάς.

Μπαίνω λοιπόν μπροστά στην προσπάθεια να ξανά σηκώσουμε το Νησί μας ψηλά.

Έχω πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών και των προβλημάτων που έχουμε μπροστά μας.

Γνωρίζετε όμως ότι είμαι άνθρωπος της πράξης και του μετρήσιμου αποτελέσματος, ρεαλιστής και μαχητικός .

Ξέρω τον Δήμο από την καλή και την ανάποδη και είμαι οπαδός της ρήσης ¨τα παράπονα σας στον Δήμαρχο¨.

Ποτέ δεν επικαλέστηκα στο παρελθόν ούτε και θα το κάνω στο μέλλον ότι η λύση κάποιου προβλήματος ¨δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου¨.

Είναι αρχή μου ότι ο Δήμος πρέπει να έχει λόγο για ότι συμβαίνει στον Τόπο μας και απάντηση σε κάθε τι που απασχολεί τους δημότες.  

Η Μύκονος είναι οι άνθρωποί της, οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι επισκέπτες.

Για όλους οφείλει να μεριμνάει η Δημοτική αρχή και αυτό αποτελεί δέσμευσή μου.

Ένας όμως άνθρωπος μόνος του ¨δεν φέρνει την άνοιξη¨.

Στην προσπάθεια που ξεκινώ με όραμα και σχέδιο, θα έχω δίπλα μου συνεργάτες ικανούς, έμπειρους και μαχητικούς, ανθρώπους που και σήμερα δίνουν μάχες από τις παρατάξεις τους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, Νέους ενθουσιώδεις αλλά και μπαρουτοκαπνισμένους από το παρελθόν.

Η ομάδα αυτή με την δική σας υποστήριξη θα αποτελέσει την επόμενη Δημοτική Πλειοψηφία.

Πιο ώριμος από ποτέ δηλώνω ¨παρών¨ στο κάλεσμα σας, σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε και ξεκινώ με αποφασιστικότητά τον αγώνα.

Με όλους εσάς συμπαραστάτες και αυστηρούς κριτές είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε τον κοινό μας στόχο.

Να ξαναπάρουμε την Μύκονο στα χέρια μας.

Να την σηκώσουμε και να την κρατήσουμε ψηλά και Πρώτη.

Γιατί η Μύκονος είναι η ψυχή μας».

Υποψηφιότητα από το Δημοτικό Συμβούλιο Μήλου

Με μία λιτή και άκρως συνοπτική ανακοίνωση επέλεξε ο Δημοτικό Σύμβουλος Μήλου, Μανώλης Μικέλης, να γνωστοποιήσει την πρόθεση του να θέσει εαυτόν υποψήφιο για το αξίωμα του Δημάρχου.

«Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, έχοντας βαθιά επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω, και με την πείρα 16 χρόνων στην τοπική αυτοδιοίκηση, καταθέτω στην κρίση σας για πρώτη φορά την υποψηφιότητα μου για το αξίωμα του δημάρχου στη Μήλο. Όλοι μαζί για τη Μήλο που θέλουμε, για τη Μήλο που αγαπάμε και αξίζουμε!».

Εκ νέου υποψήφιος στην Άνδρο

Ο εκπρόσωπος της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου, Γιάννης Καπάκης, ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητα για την διεκδίκηση της Δημαρχίας.

Ο πρώην ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, στο μήνυμα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του αναφέρει :

«Φίλες Ανδριώτισσες, φίλοι Ανδριώτες,

Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνω, πήρα την απόφαση στις εκλογές της 26η Μαΐου 2019, να διεκδικήσω την τιμητική για εμένα και εξαιρετικά υπεύθυνη θέση, του Δημάρχου Άνδρου.

Αυτή μου η απόφαση, μετά και την ανακοίνωση της δημοτικής μας παράταξης «Άνδρος της Ζωής μας», προέκυψε μετά από πολλή περίσκεψη κι αφού πρώτα αφουγκράστηκα τη φωνή της κοινωνίας μας, συμβουλεύτηκα φίλους, συνοδοιπόρους και συνεργάτες και μίλησα με τις νέες και τους νέους μας, που αγωνιούν για το μέλλον τους και την προοπτική αυτού του τόπου.

Η ομάδα των ανθρώπων που θα με στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια θα προέρχεται από όλους τους ιδεολογικούς χώρους. Στόχος μου είναι να δώσουμε στο Συνδυασμό μας ένα κινηματικό χαρακτήρα, να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και να στελεχώσουμε ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους ικανούς, ανιδιοτελείς, με όρεξη να προσφέρουν στον τόπο μας. Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί.

Αφετηρία αυτής της προσπάθειας θα αποτελέσει, ο διαχωρισμός των Τοπικών Συμβουλίων από την κεντρική επιλογή του Δημοτικού Συμβουλίου παρέχοντας την ευκαιρία για την ανάδειξη των καθημερινών προβλημάτων των μικρών κοινωνιών των χωριών μας και την ενεργοποίηση των ικανότερων συμπολιτών μας για την επίλυση τους, ανεξαρτήτως παραταξιακών προτιμήσεων.

Το μεγάλο στοίχημα που τίθεται με τον “Κλεισθένη” είναι, η νέα δημοτική αρχή να προσφέρει αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους τους δημότες και επισκέπτες του νησιού μας. Μέλημα μου βασικό είναι, μαζί με τους συνεργάτες μου, να ανοίξουμε μια μεγάλη συζήτηση με την κοινωνία, προκειμένου, ακόμα και μέσα στις δύσκολες σημερινές οικονομικές συνθήκες, να βάλουμε τις βάσεις για έναν καινούργιο Δήμο που θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών.

Ο νέος αυτοδιοικητικός νόμος, άλλωστε προτάσσει τις συνεργασίες στο Δημοτικό Συμβούλιο και είμαι αποφασισμένος να τις αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό, χωρίς ανούσιες αντιπαλότητες».

Στην ανακοίνωση του κάνει αναφορά και στα γεγονότα των πυρκαγιών στο Μάτι, που οδήγησαν στην παραίτηση του από τη θέση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, για τα οποία αναφέρει ότι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη, στη οποία έχει θέσει εαυτόν.

«Σε κάθε περίπτωση εκείνο που πρωτεύει και έχει απόλυτα ανάγκη ο τόπος, είναι η προσπάθεια και η συμβολή στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου Άνδρου που καθημερινώς οξύνονται, στην οποία και είμαι απόλυτα προσηλωμένος από όποια θέση έχω ταχθεί να υπηρετώ.

Η διαδρομή μου, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική είναι γνωστή σε όλους σας από τότε που ήμουν πολύ νέος, όπως γνωστή είναι και η κοινωνική μου συνεισφορά. Άλλωστε γνωριζόμαστε πολύ καλά σ’ αυτό τον τόπο και εγώ προσωπικά δεν έχω κάτι να σας κρύψω.

Φίλες και φίλοι,

Το στοίχημα είναι μεγάλο.

Και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να το κερδίσουμε για να διαμορφώσουμε το Δήμο που μας αξίζει. Την Άνδρο της Ζωής μας!

Με την δέσμευση για σκληρή και αποτελεσματική δουλειά, βασισμένη στις πρωτοβουλίες, τη συνεννόηση και τη συνεργασία όλων, σας ζητώ να με στηρίξετε στις επικείμενες δημοτικές εκλογές».

Γνώριμος από τα παλιά στη Νάξο

Ένας γνώριμος του παρελθόντος φαίνεται να επανακάμπτει στη Νάξο, καθώς εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του Λεονάρδου Χατζηανδρέου, για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός βουλευτής Νίκος Μανιός.

Με πολιτική, ως πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αλλά και αυτοδιοικητική εμπειρία, ως πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, ο κ. Χατζηανδρέου προτείνεται ως το πρόσωπο που θα συσπειρώσει άτομα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και πέρα από τους στενούς κομματισμούς που δεν έχουν έρεισμα στην αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυβερνητικού βουλευτή, πλέον πρόκειται να προχωρήσει η σύσταση του δημοτικού ψηφοδελτίου, ενώ αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση του ίδιου του υποψηφίου.