"Η Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών του Νοτίου Αιγαίου"

  • Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου, 2018 - 16:52

«Η Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών του Νοτίου Αιγαίου», ήταν ο τίτλος της Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018,  από την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ερμούπολης – Σύρου, στο πλαίσιο του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της  ΠΕΔ  Νοτίου Αιγαίου.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Γενικός Γραμματέας του ίδιου Υπουργείου και Πρόεδρος του Σ.Α.Σ. κ. Διονύσιος Τεμπονέρας καθώς και ο Πρόεδρος του ΣΕΕΝ, κος Μιχάλης Σακέλλης.

Ο Δήμαρχος Μήλου, Γεράσιμος Δαμουλάκης, με την διπλή ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ αλλά και του εκπροσώπου των Δήμων της Ελλάδος στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), προσκλήθηκε και ανέπτυξε το θέμα Ακτοπλοΐα και Τουρισμός,  τονίζοντας την συμβολή της Ακτοπλοΐας στην τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας, δραστηριότητες αλληλένδετες και αλληλοεξαρτώμενες. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αναγκαιότητα χάραξης μακροχρόνιας στρατηγικής, στον ορθολογισμό των δρομολογίων, στην αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και στη δημιουργία ενός σύγχρονου νομικού πλαισίου για την Ακτοπλοΐα.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο φιλοξενών Δήμαρχος  Σύρου κ. Γεώργιος Μαραγκός, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ο κ. Γιάννης Ρούσσος. Τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος  Δαμουλάκης,  μεταφέροντας τον χαιρετισμό του.