Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας

"Ανοχύρωτο το νησί - παγκόσμιος τουριστικός προορισμός που λέγεται Σαντορίνη"

  • Τρίτη, 15 Ιανουαρίου, 2019 - 14:15

Μετά και τη σημερινή νεροποντή και την επί τόπου επίσκεψή μας, σε  σημεία που επλήγησαν, απεδείχθη για άλλη μια φορά ότι η Σαντορίνη είναι ανοχύρωτη σε τέτοιου είδους φαινόμενα, που προκαλούν τεράστιες επικίνδυνες καταστάσεις σε όλο το νησί.
Στο βόρειο τμήμα του αεροδρομίου, το πρόβλημα που προκλήθηκε σε παλαιότερη νεροποντή συνεχίζει να υφίσταται και ο κίνδυνος να παρασυρθεί όλος ο περιμετρικός του αεροδρομίου δρόμος,  στο τμήμα αυτό να είναι υπαρκτός. Ο κίνδυνος αυξάνεται ακόμη περισσότερο αφού απειλούνται  ο χώρος του αεροδρομίου ,οι εγκαταστάσεις της ΔΕΗ , το εργοστάσιο ΣΑΝΤΟ , της Ένωσης Γεωργικών Συν/σμών Θηραικών Προιόντων αλλά  και  ιδιοκτησίες της περιοχής.
Ο δρόμος αεροδρομίου – Οίας, σε πολλά σημεία του βρέθηκε απροσπέλαστος , από τα κακώς λιμνάζοντα νερά ενώ  οι κάθετοι προς αυτόν δρόμοι ,  Κοντοχωριού και Βουρβούλου, πέραν των ζημιών που  έχουν υποστεί , είναι και αυτοί απροσπέλαστοι.
Για  άλλη  μια φορά αποδεικνύονται οι μεγάλες ευθύνες της Κυβέρνησης, της Περιφερειακής Διοίκησης αλλά και του Δήμου, που κωφεύουν στις προτάσεις μας για την αναγκαιότητα άμεσων αντιπλημμυρικών και όχι μόνο , έργων σε όλο το νησί μας. 
Εκλογές έρχονται και όλοι αυτοί  θα τάξουν πάλι στο Θηραικό λαό, λαγούς με πετραχήλια.
Καλούμε το λαό της Σαντορίνης να καταδικάσει όλους αυτούς, που δεν νοιάζονται για τα  αναγκαία αυτά έργα  (αντιπλημμυρικής –αντιπυρικής –αντισεισμικής  θωράκισης του νησιού ) αλλά το ενδιαφέρον τους είναι επικεντρωμένο στα έργα εκείνα, που αποφέρουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη στου λίγους, που εκμεταλλεύονται το νησί μας.