Πρόθεση του Δήμου Ιητών να θεσπίσει βραβεία για επιχειρήσεις, φορείς και προσωπικότητες της Ίου, που προάγουν το νησί

Δημοτική επιβράβευση της επιχειρηματικότητας

  • Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου, 2019 - 06:12
  • /   Eνημέρωση: 18 Ιαν. 2019 - 22:01

Σε μία πρωτότυπη κίνηση, με στόχο την ενθάρρυνση και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο νησί της Ίου, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιητών, με τη θέσπιση βραβείων, με την ονομασία “Ιλιάδα”.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Ιητών, κ. Πετρόπουλος Μιχάλης, εισηγήθηκε τη θέσπιση βραβείων, με το όνομα “Ιλιάδα”, για επιχειρήσεις, φορείς, αλλά και προσωπικότητες του νησιού.

Το όνομα των βραβείων παίρνει το όνομά του από τη σύνδεση του νησιού με τον Όμηρο, καθώς στην Ίο βρίσκεται ο τάφος του διασημότερου ποιητή της αρχαιότητας και δημιουργού των επικών έργων Ιλιάδα και Οδύσσεια. Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη, από την Ίο καταγόταν η μητέρα του Ομήρου και για το λόγο αυτό ο ποιητής πέθανε στο νησί. Μία λιγότερο διαδεδομένη άποψη, ωστόσο, θέλει τον Όμηρο να μην καταφέρνει να λύσει ένα αίνιγμα που του έθεσαν οι ντόπιοι και για το λόγο αυτό τον θανάτωσαν. Ο τάφος του ποιητή βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, σε ένα λόφο, στην περιοχή Πλακωτό.

Όπως διευκρινίστηκε κατά τη συζήτηση του θέματος, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, τα βραβεία “Ιλιάδα” που θα απονέμονται σε επιχειρήσεις, φορείς και προσωπικότητες της Ίου, στις κάτωθι κατηγορίες:

  • Καλύτερο αναβαθμισμένο Ξενοδοχείο,

  • Καλύτερο Εστιατόριο,

  • Προβολή του νησιού στο εξωτερικό,

  • Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση επιχειρήσεων,

  • Προσφορά ανθρώπων με κάθε τρόπο, κοινωνική αλληλεγγύη.

Λαμβάνοντας το λόγο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Ιητών τόνισε τη σπουδαιότητα των βραβείων για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και φορείς που εφάρμοσαν ή χρησιμοποίησαν ή αξιοποίησαν τεχνογνωσία, συστήματα, τεχνολογία, υποδομή, εκπαίδευση και υπηρεσίες που προστατεύουν ή βελτιώνουν το περιβάλλον και προσωπικότητες που με το έργο τους προβάλλουν το νησί της Ίου στο εξωτερικό.

Ως εκ τούτου, το δημοτικό συμβούλιο, πέραν ενός δημοτικού συμβούλου ο οποίος ψήφισε “παρών”, υπερψήφισε κατά πλειοψηφία τη θεσμοθέτηση των βραβείων “Ιλιάδα”.

Ετικέτες: