Η κακοκαιρία πλήττει έντονα τη Σαντορίνη το τελευταίο 48ωρο

Σοβαρές ζημιές σε όλο το νησί

“Άνοιξε” το οδικό δίκτυο σε αρκετά σημεία, ενώ έκλεισε ο δρόμος προς το εργοστάσιο της ΔΕΗ
  • Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου, 2019 - 06:16

Μορφή “χιονοστιβάδας” λαμβάνουν οι ζημιές και οι καταστροφές στο νησί της Σαντορίνης καθ΄ όλη τη διάρκεια του τελευταίου 48ωρου, οπότε και είναι σε εξέλιξη η κακοκαιρία, η οποία έχει πλήξει αρκετές περιοχές του νησιού.

Αποκόλληση τμημάτων δρόμων, καθώς και απαγόρευση πρόσβασης σε σημεία όπως το οδικό δίκτυο που οδηγεί προς το εργοστάσιο της ΔΕΗ, καταγράφηκαν από τις αρμόδιες Αρχές, ενώ στην πρώτη γραμμή βρίσκεται και ο πολιτικός προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θήρας, Κώστας Δαρζέντας, προκειμένου να ενημερώνει τους πολίτες της Σαντορίνης.

Άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων

Σύμφωνα με τις διαδοχικές αναρτήσεις του κ. Δαρζέντα στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσον κοινωνικής δικτύωσης, αρκετές καταστροφές προκύπτουν συνεχώς στο νησί και μάλιστα σε κεντρικά σημεία δρόμων, από όπου και απαιτείται να μην διέρχονται οι οδηγοί για την ασφάλειά τους.

Συγκεκριμένα, προχθές τόνισε πως για τη Σαντορίνη ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη ημέρα, αφού η κακοκαιρία έπληξε σαν “ντόμινο” πολλές περιοχές, ενώ οι υπάλληλοι του Δήμου έσπευσαν να κλείσουν δρόμους ώστε να μην κινδυνεύσει κανένας κάτοικος.

“Δύσκολη μέρα η σημερινή με πολλές ζημιές στο κέντρο του Νησιού όπως Μεσσαριά, Μονόλιθος Καρτεράδος, Βουρβούλος και Ημεροβίγλι. Είναι οι περιοχές που έφαγαν την πολλή βροχή τα ξημερώματα” ανέφερε για την προχθεσινή βραδιά, ενώ σημείωσε πως, δυστυχώς, “Πολλοί δρόμοι “μπαζώθηκαν” αλλά και ξηλώθηκαν με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί επικίνδυνες λακκούβες”.

Ο ίδιος ως αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία στη Θήρα από πλευράς Δήμου, σημείωσε πως, απαιτείται “προσοχή στους δρόμους έξω Γιαλλού, Φηρών και Καρτεράδου και φυσικά στον Μονόλιθο που στο ΒΑ τμήμα του Αεροδρομίου, ο δρόμος έκλεισε”.

Μάλιστα, γνωστοποίησε πως “και ο δρόμος στο εργοστάσιο της ΔΕΗ” έκλεισε και απαγορεύθηκε η διέλευση, ενώ τέλος, τόνισε πως, “Καλό είναι να αποφεύγονται τα σημεία αυτά” ενώ απηύθυνε θερμή παράκληση προς τους οδηγούς, ώστε “να μην αφήνουν οχήματα αλλά και οτιδήποτε άλλο μπορεί να παρασυρθεί από το νερό σε δρόμους που κατεβάζουν “ποταμό””.

Ο ίδιος μάλιστα, ανέφερε πως ο Δήμος παραμένει στην πρώτη γραμμή ώστε να αντιμετωπίσει ό,τι χρειάζεται, ενώ χθες, στην περιοχή του Βουρβούλου υπήρξε άμεση η ανταπόκριση των αρμοδίων για την απομάκρυνση μεγάλων τμημάτων βράχων που αποκολλήθηκαν και παρασύρθηκαν στη μέση του δρόμου.