Επιτυχημένη η συμμετοχή του Δήμου Άνδρου στη Διεθνή Έκθεση ΙΤΒ Berlin

  • Τετάρτη, 13 Μαρτίου, 2019 - 16:11

Με θετικά μηνύματα για την Άνδρο και την επικείμενη τουριστική σεζόν ολοκληρώθηκε η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ Berlin, που διήρκεσε από τις 6 έως και τις 10 Μαρτίου 2019 και στην οποία συμμετείχε και ο Δήμος Άνδρου. Ο Δήμος φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο οποίο στεγάστηκαν και άλλοι νησιωτικοί δήμοι.

Η δημοτική σύμβουλος κα Αθηνά Τσατσομοίρου εκπροσώπησε τον Δήμο Άνδρου και στην αποστολή του νησιού συμμετείχε και ο εκπρόσωπος των επαγγελματιών κITB BERLIN3. Γιάννης Δαλέζιος. Οι δύο πρώτες ημέρες της Διεθνούς Έκθεσης στο Βερολίνο ήταν αφιερωμένες στους επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ τις δύο επόμενες η ΙΤΒ Berlin ήταν ανοιχτή για το κοινό.

Οι εκπρόσωποι της Άνδρου συναντήθηκαν και συζήτησαν με tour operators από όλο τον κόσμο και παράλληλα είχαν την ευκαιρία να προβάλουν και να αναδείξουν τις ποιοτικές παροχές του νησιού, που εγγυώνται σε κάθε επισκέπτη μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. Ταυτόχρονα πληροφόρησαν τους χιλιάδες επισκέπτες για τους υψηλούς φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους της Άνδρου, που αφορούν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, την πλούσια ιστορία, καθώς και την ανάδειξη των μονοπατιών και την προώθηση του εναλλακτικού, αλλά και του θρησκευτικού τουρισμού.

Να σημειωθεί ότι η ΙΤΒ BerITB BERLIN1lin αποτελεί τον τόπο συνάντησης του ταξιδιωτικού κλάδου και στο Βερολίνο ήταν στραμμένα όλα τα βλέμματα των εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας σχετικά με το τοπίο της επικείμενης σεζόν.  Στην έκθεση της ITB στο Βερολίνο, περίπου 400 κορυφαίοι ομιλητές συζήτησαν πως θα ανταποκριθεί η διεθνής τουριστική βιομηχανία στις κρίσεις του υπερ-τουρισμού, στη μεταβολή των απαιτήσεων των πελατών, στην απειλή της κλιματικής αλλαγής και στις νέες μορφές μεταφοράς. 

Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες ακολουθεί η έκθεση «Salon Mondial du Tourisme», που πραγματοποιείται 14-17 Μαρτίου στο Παρίσι, όπου ο Δήμος Άνδρου θα έχει εκπροσώπηση με σκοπό να αναδειχθεί το τουριστικό μεγαλείο του νησιού.