H Λαϊκή Συσπείρωση Ναξου & μικρών Κυκλαδων για τους παιδικούς σταθμούς

  • Τετάρτη, 3 Απριλίου, 2019 - 12:44

Την Παρασκευή 29/3/2019, κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναξου & μικρών Κυκλαδων,με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Κορρέ, περιόδευσε στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και συζήτησε με τους εργαζόμενους.

Κατά την συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παιδικοί σταθμοί όπως: υποστελέχωση, υπεράριθμα τμήματα, ελλείψεις σε αναλώσιμα και η ανάγκη δημιουργίας κι άλλων σταθμων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

 Στην ουσία οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν χάρη στον υπερβάλλοντα ζήλο και το φιλότιμο των εργαζομένων.

 Από την πλευρά του το κλιμάκιο της  Λαϊκής Συσπειρωσης, ανέπτυξε τις θέσεις για την προσχολική αγωγη, δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων, και τους κάλεσε, μαζί με τους γονείς και την τοπική κοινωνία να παλέψουμε για:

Δημόσιους, Δωρεάν παιδικούς σταθμους για να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, κάθε ειδικότητας. Γενναία κρατική χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των παροχών. Χωρίς τροφεία και επιβάρυνση των γονιών για να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες, εξόδους, πολιτιστικές δράσεις. 15 παιδιά ανά τμήμα. Δύο παιδαγωγοι στα τμήματα που σήμερα έχουν 25 και περισσότερα παιδιά.

Τμήματα ένταξης και ειδικά νηπιαγωγεία για όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. 

Μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, στις προσχολικές δομές,  βασική προϋπόθεση για μια αναβαθμισμένη και επιστημονικά θεμελιωμένη  προσχολική αγωγή.

Ενιαίο, επιστημονικό, αναβαθμισμένο σύγχρονο παιδαγωγικό πρόγραμμα με ευθύνη του κράτους καθώς δεν μπορεί το περιεχόμενο της παρέμβασης να είναι διαφοροποιημένο και αποσπασματικό, αλλά ενιαίο με συνέχεια μεταξύ παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων.