Ο Μηνάς Λυριστής από την Μύκονο υποψήφιος με την παράταξη του Μανώλη Γλυνού

  • Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2019 - 13:12

Η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» με χαρά ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητα του Μηνά Λυριστή από την Μύκονο.

Ο Μηνάς Λυριστής αποδέχθηκε την πρόσκληση του υποψήφιου περιφερειάρχη Μανώλη Γλυνού και από σήμερα αποτελεί ακόμα ένα ισχυρό μέλος της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, καλωσόρισε τον Μηνά Λυριστή δηλώνοντας τα εξής: «Για εμάς οι νέοι είναι η βάση της πολιτικής μας, όχι οι κομπάρσοι του προεκλογικού μας αγώνα και το φόντο στις φωτογραφίες μας. Το μεγαλύτερο βάρος της μέριμνας για τη νεολαία της περιφερειακής μας αρχής θα δοθεί στα κίνητρα συμμετοχής των νέων στην πολιτική και στην κοινωνική τους ενεργοποίηση, ώστε να υπάρξει εξοικείωση των νέων με τους δημοκρατικούς θεσμούς και να τους εμφυτευτεί ο σπόρος και η αγωνία της πολιτικής ενεργοποίησης και της παραγωγής κοινωνικού έργου. Παράλληλα θα φροντίσουμε να κάνουμε την περιφέρεια φιλική προς τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Μόνο με μια ενεργή νεολαία, συνειδητοποιημένη και εξοικειωμένη με την έννοια της Δημοκρατίας και της συμμετοχής μπορεί να υπάρξει ένα σίγουρο μέλλον. Μηνά καλωσόρισες στη “Συμμαχία μας”, καλή επιτυχία!».

Στο πολιτικό του μήνυμα ο Μηνάς Λυριστής αναφέρει: «Απάντησα θετικά στο κάλεσμα του Μανώλη Γλυνού και συμμετέχω στις περιφερειακές εκλογές, με στόχο την προώθηση μιας πολιτικής γραμμής δίπλα στους νέους. Για να αναδειχθεί το έργο της Περιφέρειας στους πολίτες, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες να επιλύσουν τα προβλήματά τους μέσω αυτής. Για την ανάδειξη της ακαδημαϊκής έρευνας και των νέων τεχνολογιών. Μα πρωτίστως, για μία δίκαιη διοίκηση, που θα αγκαλιάζει τους αδύναμους και τους περιθωριοποιημένους ως ίσους μεταξύ ίσων!».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

O Μηνάς Λυριστής, γιος του Γιάννη Λυριστή και της Κατερίνας Λοΐζου, μεγάλωσε και κατοικεί στη Μύκονο.

Είναι τελειόφοιτος μεταπτυχιακός φοιτητής Γεωπολιτικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Οργανισμούς στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το 2016, έκανε μαθήματα στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου της Γάνδης (Universiteit Ghent) μέσω του Προγράμματος Erasmus+. Παράλληλα με τις σπουδές του δουλεύει σε επιχειρήσεις εστίασης αλλά και ξενοδοχειακές μονάδες στη Μύκονο, στην Αθήνα και στην Ρόδο.

Ακόμη, έχει εργαστεί στην Υπηρεσία Ενημέρωσης και το γραφείο Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. του Υπουργείου Εξωτερικών, ως ερευνητής και υπεύθυνος έρευνας στο Ίδρυμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και το Κέντρο Μελέτης Μεσογειακής και Μεσανατολικής Πολιτικής, και εξωτερικός συνεργάτης του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών. Επιπλέον, είναι  μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Πανελλήνιου Ακαδημαϊκού Συνεδρίου Mare Nostrum το οποίο διεξάγεται στη Ρόδο τα τελευταία δέκα έτη. Έχει λάβει μέρος σε ακαδημαϊκά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως εισηγητής για θέματα Διεθνούς Πολιτικής στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική.

Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού.