Η Ίος φιλοξενεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το τουριστικό συνέδριο, με προσκεκλημένους ομιλητές ακαδημαϊκούς, γευσιγνώστες, συγγραφείς, αρθρογράφους μάγειρες και bartenders

2ο Συνέδριο Τουρισμού Κυκλάδων

Ως θεσμός πλέον καθιερώνεται το Συνέδριο Τουρισμού Κυκλάδων, για το νησί της Ίου, καθώς ο Δήμος Ιητών έλαβε εκ νέου απόφαση, για τη διεξαγωγή της 2ης διοργάνωσης φέτος, τις πρώτες ημέρες του Μαΐου.

Έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο στους ομιλητές όσο και στους συνέδρους, επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων του τουρισμού, το Συνέδριο Τουρισμού Κυκλάδων επιστρέφει στο νησί της Ίου, για ακόμη μία χρονιά, εδραιώνοντας έτσι την ιδιότητά του ως θεσμός, για την τοπική και όχι μόνο επιχειρηματικότητα.

Κατά την περσινή διοργάνωση, λίγο πριν τη λήξη του συνεδρίου, η πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Ιητών, κ. Άντζελα Φάκου, τόνισε, πως στόχος του Δήμου δεν ήταν να δημιουργήσει ένα ακόμη αποστειρωμένο και θεωρητικό συνέδριο, με θέμα τον τουρισμό, αλλά να ενθαρρυνθεί η ενεργή συμμετοχή και η ενθουσιώδης υποδοχή, των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε καταλύματα, μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες. Σύμφωνα με την κ. Φάκου, το περσινό συνέδριο χαρακτηρίστηκε από τη δυναμική που ανέπτυξαν οι προσκεκλημένοι ομιλητές, γεγονός, που δικαιώνει την επιλογή του Δήμου και τον οπλίζουν με δύναμη, προκειμένου να συνεχίσει προς την ίδια κατεύθυνση.

Σημειώνεται, πως το 1ο Συνέδριο Τουρισμού Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε υπό τη διοργάνωση του Δήμου Ιητών, χάρη στην πολύτιμη προσφορά μίας ομάδας εθελοντών με επικεφαλής την πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής, αλλά και με μέριμνα του Δημάρχου Ιητών, κ. Μιχάλη Πετρόπουλου.

Από 18 έως 20 Απροιλίου, στη συνεδριακή αίθουσα του Μουσείου Γαΐτη βρέθηκαν πάνω από 15 ομιλητές ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες του τουρισμού, αιρετοί, δημοσιογράφοι, αλλά και άτομα του ευρύτερου οικονομικού τομέα, οι οποίοι μοιράστηκαν επιτυχημένα παραδείγματα, τεχνογνωσία, αντάλλαξαν ιδέες και εξήγαγαν σημαντικά συμπεράσματα, σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας στις Κυκλάδες.

Φέτος, ο Δήμος Ιητών έλαβε απόφαση για τη διοργάνωση του 2ου Συνεδρίου Τουρισμού Κυκλάδων στο νησί, με την κ. Φάκου, η οποία ανέλαβε την εισήγηση του θέματος, να επισημαίνει, πως “ο τουρισμός αποτελεί πρωτεύουσα οικονομική δραστηριότητα για την περιοχή μας. Χιλιάδες είναι οι δραστηριοποιούμενοι σε αυτόν τον τομέα. Στο πλαίσιο του συντονισμού και της προώθησης του διαλόγου, της ενημέρωσης, της συνεργασίας αλλά και της επιμόρφωσης όλων των εμπλεκομένων, ο Δήμος μας έχει την υποχρέωση να κάνει δράσεις και δομές που προάγουν τα ανωτέρω”.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής, “στόχος του Τουρισμού είναι να προσφέρει στους επαγγελματίες και εργαζομένους στον χώρο του Τουρισμού και Επισιτισμού, αλλά και σε όλους του ενδιαφερόμενους διαρκή ενημέρωση και επιμόρφωση, με σκοπό να αποκτήσουν επικαιροποιημένες γνώσεις και να παρακολουθούν με συνέπεια και επαγγελματισμό τις νέες εξελίξεις σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό, επαγγελματικό και εργασιακό περιβάλλον”.

Ως εκ τούτου, “για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ίος έχει τη μεγάλη τιμή και χαρά να πραγματοποιήσει το 2ο Συνέδριο Τουρισμού Κυκλάδων, φιλοξενώντας εξέχουσες προσωπικότητες ως ομιλητές. Πρόκειται για Καθηγητές Πανεπιστημίων, Σχολείων Τουρισμού, γευσιγνώστες, συγγραφείς, αρθρογράφους και φυσικά μάγειρες και bartenders”.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το 2ο Συνέδριο Τουρισμού Κυκλάδων θα διοργανωθεί 1 και 2 Μαΐου στην Ίο και φέτος στη συνεδριακή αίθουσα του Μουσείου Γαΐτη.