Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας για την ανάθεση της καθαριότητας σε εργολάβο

  • Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2019 - 09:36

Η Δημοτική αρχή του κ. Ζώρζου , παρά την ψεύτική υπόσχεσή της στους εργαζόμενους και το Θηραικό λαό ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσει καμία δημοτική υπηρεσία, από την πρώτη θητεία της, αθέτησε την υπόσχεση και παρέδωσε την υπηρεσία της καθαριότητας σε εργολάβο.

Οι αποδεδειγμένες από όλους ,ντόπιους και επισκέπτες, κακής ποιότητας υπηρεσίες του εργολάβου , οι εικόνες ντροπής που κάνουν το γύρω του κόσμου και δυσφημίζουν τη Σαντορίνη ,ουδόλως την έχει προβληματίσει. Η εμπειρία που μεταφέρεται από την εποχή των Κοινοτήτων, δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη.

Αντίθετα , παραμονές εκλογών , διαπιστώνοντας ότι ο τομέας της καθαριότητας από πλευράς εργολάβου, εξυπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο… αναθέτει εκ νέου, βρίσκοντας και ένθερμους συνοδοιπόρους από την πλευρά της Αντιπολίτευσης, την αποκομιδή απορριμμάτων και την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων σε εργολαβικά συμφέροντα .

Η παθητική στάση της δημοτικής αρχής και οι ενέργειές της απέναντι στις μέχρι σήμερα ελλιπείς υπηρεσίες και παραβιάσεις της σύμβασης από πλευράς εργολάβου , προκαλούν αρκετά ερωτηματικά.

Προκλητική θεωρείται και η θέση του αρμόδιου Αντιδήμαρχου - εισηγητή στη χθεσινή συνεδρίαση για το θέμα αυτό ,ο οποίος ούτε καν είχε την ευαισθησία να απαντήσει στα παρακάτω εύλογα ερωτήματα , που τέθηκαν από την πλευρά μας, όπως

  • Γιατί η Τουριστική Κοινότητα του Καμαρίου, έμεινε εκτός από το χειρονακτικό καθαρισμό ?

  • Γιατί η διπλανή Θηρασιά , ως’’ ο φτωχός συγγενής’’, δεν εντάχτηκε στην εργολαβία ,αφού και τα εκεί προβλήματα είναι μεγάλα ?

  • Γιατί ομοίως και η καθαριότητα των Δημοτικών τουαλετών ?

  • Γιατί το προτεινόμενο ως απαραίτητο προσωπικό , είναι αισθητά λιγότερο από αυτό που προέβλεπαν στην ανάθεση του 2015 ?

Για τη Λαική Συσπείρωση, η λύση στο πρόβλημα είναι η διεκδίκηση για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και διεκδίκηση χρηματοδότησης για αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού.

Αυτή είναι η λύση και όχι η ανάθεση σε εργολάβο με της κακής ποιότητας υπηρεσίες, αφού σκοπός του είναι το κέρδος μέσα από τη σκληρή εκμετάλλευση των κακοπληρωμένων και χωρίς ωράριο εργαζομένων.

Ο χώρος της καθαριότητας και η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί πολλά υποσχόμενο κλάδο επενδύσεων και κερδοφορίας για τους μεγαλοεργολάβους αφού τα σκουπίδια θεωρούνται θησαυρός και αποτελούν το σύγχρονο χρυσό.

Ας βγούν τα ανάλογα συμπεράσματα από όλους εμάς, που βιώσαμε και βιώνουμε τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.

Η αγανάκτησή μας ας γίνει δύναμη για την αυριανή μέρα.

Ενίσχυση στο ψηφοδέλτιο της Λαικής Συσπείρωσης στο Δήμο Θήρας με υποψήφια Δήμαρχο τη Μαρία Αργυρού.-