Πρόγραμμα δημοτικής παράταξης "ΤΩΡΑ! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά"

  • Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2019 - 12:20

"Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 φέρνουν στην επιφάνεια το ζήτημα της επιλογής των προσώπων που θα διαχειριστούν για την επόμενη τετραετία τα μικρά και μεγάλα ζητήματα του τόπου μας. Τα τελευταία χρόνια στα αδιέξοδα που δημιούργησαν οι μνημονιακές πολιτικές προστέθηκαν και τα αδιέξοδα που μας οδήγησε η έλλειψη κυβερνησιμότητας της απερχόμενης δημοτικής αρχής, με αποτέλεσμα τη ραγδαία απαξίωσή της.

νεξάρτητα από τις προθέσεις των εκλεγμένων,

• η έλλειψη αποφασιστικότητας

• ο αναποτελεσματικός σχεδιασμός έργων ουσίας

• η μείωση της εκπροσώπησης των κοινοτήτων

• η υποβάθμιση των Δημοτικών Συμβουλίων

• η αδυναμία αντιμετώπισης της αυθαιρεσίας

• η εγκατάλειψη του πολίτη στη ζοφερή καθημερινότητα

• η αναξιοκρατία και η «δημοκρατία των ημετέρων»,

δημιούργησαν συνθήκες ανυπόφορες για τους κατοίκους αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού μας. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον και ενάντια σ’ αυ - τήν τη συγκυρία, εμείς, οι άνθρωποι του ΤΩΡΑ αποφασίσαμε να μετατρέψουμε τον θυμό σε δράση και να αντιστρέψουμε τον κατήφορο του τόπου που όλοι αγαπάμε. Φέρνουμε την ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και ηλικίες, διατηρώντας το κεφάλαιο της εμπειρίας των παλαιότερων.

Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε σκληρά για να απαντήσουμε με σχέδιο στις προκλήσεις ενός τόπου που βρίσκεται σε διαρκή μετάβαση. Παραμένει ζητούμενο, ιδιαίτερα για τους νέους, το προς τα πού και πώς οδηγούμαστε στο μέλλον ως τόπος και ως κοινωνία. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες, χωρίς δημα - γωγικές υποσχέσεις. Επιδιώκουμε με διάλογο, συνεννόηση και σύνθεση να αξιοποιήσουμε και να μεγιστοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα του τόπου μας, με απόλυτο σεβασμό στο ιδιαίτερο περιβάλλον μας, για το συμφέρον όλων μας.

Συμπράττουμε με την πολιτεία, τους φορείς, τους ιδιώτες, τους επιστήμονες, τους επιχειρη - ματίες και υιοθετούμε συνθήκες ισονομίας και δικαιοσύνης έναντι όλων. Συμπράττουμε για να κατακτήσουμε τον πολι - τισμό της καθημερινότητας, σε συνθήκες βιώ - σιμης ανάπτυξης, αλληλέγγυοι ως άνθρωποι και ανθεκτικοί ως κοινωνία.

Συμπράττουμε για να αφήσουμε τόπο στους φιλοπρόοδους νέους να αναπτυχθούν, να δη - μιουργήσουν, να κτίσουν το μέλλον όπως αυτοί ονειρεύονται.

ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΗΡΑΣΙΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ!

Μανόλης Ορφανός

ΥΠΟΨHΦΙΟΣ ΔHΜΑΡΧΟΣ ΘHΡΑΣ Mανόλης Ορφανός