Μύκονος Πρώτη Ξανά

STOP στην απόβαση 120 ταχυπλόων στη Μύκονο

  • Κυριακή, 12 Μαΐου, 2019 - 13:06

Η κατάσταση στο νησί μας, δεν έχει ξεφύγει μόνο στους δρόμους, αλλά πλέον απειλούνται οι θάλασσες και οι παραλίες.

  Σωματεία Λεμβούχων, Πλατύ Γιαλού/ Ορνού «Άγ. Αρτέμιος» καθώς και της Μυκόνου, που εκπροσωπούν μια σειρά οικογενειών και επαγγελματιών του νησιού μας, ζήτησε μια επείγουσα συνάντηση με τον Χρήστο Βερώνη & τους συνεργάτες του, για να αντιμετωπίσει προληπτικά μια νέα κρίση που δημιουργείται από την παρατεταμένη αδράνεια των Αρχών. 

  Δεκάδες φουσκωτά σκάφη πολυτελείας, από όλες τις γωνίες της Ελλάδος, έχουν συγκεντρωθεί και ετοιμάζονται να κατέβουν από εταιρείες διαμεσολάβησης για να προστεθούν σε ένα ήδη κορεσμενο περιβάλλον, κάτι αντίστοιχο με τα δεκάδες παράνομα μαύρα βαν, που χωρίς άδεια και κανένα έλεγχο μπλοκάρουν τους δρόμους μας. 

  Το ίδιο φαινόμενο απειλεί θάλασσες και παραλίες, εις βάρος της βιωσιμότητας του πιο παραδοσιακού κλάδου μας αλλά και την δημόσια ασφάλεια.

  Στην συνάντηση παρέστησαν και εκπρόσωποι του σωματείου των ΤΑΞΙ που ήδη θίγονται από την  άναρχη απελευθέρωση και στον δικό τους κλάδο καθώς και πολίτες που ενδιαφέρονται για το μέλλον της Μυκόνου.

  Όλοι συμφώνησαν πως χρειάζεται αύξηση των ελέγχων και αυστηρότητα στην έκδοση των όποιων  αδειών, για να μην παγιωθεί μια ακόμη παράνομη κατάσταση τώρα που ξεκινά η τουριστική περίοδος και μεσολαβεί η «νεκρή περίοδος» μέχρι τις εκλογές.

  Οι κατόπιν εορτής ανακοινώσεις του κ.Κουκά δεν προσφέρουν τίποτα.

 

Η Μύκονος χρειάζεται Δήμαρχο να παίρνει αποφάσεις, να τις κάνει πράξεις και όχι να βγάζει selfies. 

Ετικέτες: