Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στη Σαντορίνη

  • Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2019 - 12:02

Μπροστά στις τριπλές εκλογές, πραγματοποιήθηκε στις 14/5/2019 στη Σαντορίνη, πολιτική εκδήλωση με ομιλητές υποψήφιους του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Μιχάλης Σοφικίτης, τόνισε μεταξύ άλλων :

«Το ΚΚΕ προειδοποίησε έγκαιρα το λαό για τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ από την ίδρυσή της μέχρι τη μετεξέλιξή της σε Νομισματική Ένωση. Έκανε αγώνα κατά της συνθήκης του Μάαστριχτ και συνεχίζει να αγωνίζεται για την αποχώρηση της χώρας μας από αυτή τη λυκοσυμμαχία. Οι εξελίξεις απέδειξαν ποιος έλεγε την αλήθεια, ποιος πρωτοστάτησε στους αγώνες για τα συμφέροντα των εργαζομένων και ποιοι συνειδητά προσπάθησαν να μας εξαπατήσουν. Το μέλλον που μας επιφυλάσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η καπιταλιστική οικονομία, σε κρίση ή σε ανάπτυξη, είναι ένα μέλλον χωρίς σταθερή δουλειά, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, ένα μέλλον που δεν θα ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες μας. Απευθυνόμαστε σε όλους όσους, παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους ή τους διαφορετικούς προβληματισμούς σε κάποια θέματα.

Απευθυνόμαστε σε όσους πιστεύουν ότι «φιλοαμερικανική και φιλονατοϊκή αριστερά» δεν υπάρχει και βλέπουν το ΚΚΕ ως μοναδική δύναμη αντίστασης και οργάνωσης για ριζικές αλλαγές. Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα και πρόταση για την εργατική- λαϊκή εξουσία… Προτείνει μια νέα μορφή εξουσίας με βάση τους χώρους δουλειάς, όπου οι εργαζόμενοι θα εκλέγουν τους αντιπροσώπους και τους βουλευτές τους. Και θα έχουν τη δυνατότητα να τους ανακαλούν αμέσως αν δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους.

Για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ψηφίζουμε ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Δήμο Θήρας.»

Ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου σημείωσε στο χαιρετισμό του : «Στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου σήμερα, από τη μια η τουρκική αστική τάξη με τον Ερντογάν αμφισβητεί τα σύνορα στο Αιγαίο – δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό – και από την άλλη, η ελληνική αστική τάξη με τις κυβερνήσεις της αφήνουν το λαό των νησιών μας στην εγκατάλειψη, την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών (παιδεία, υγεία, αστυνομία, λιμενικό κλπ) , τον εργασιακό μεσαίωνα για τους εργαζόμενους. Παράλληλα τα δίνουν όλα στους εφοπλιστές και τους μεγάλους επιχειρηματίες του τουρισμού.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αμφισβήτησης των συνόρων μας, ξεκαθαρίζουμε ότι οι κομμουνιστές θα πρωτοστατήσουν στον αγώνα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας για να συντριβεί όποιος ξένος εισβολέας τολμήσει και επιτεθεί όπως έχουμε αποδείξει στην 100χρονη ιστορία του Κόμματός μας.»

Η υποψήφια δήμαρχος Θήρας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Μαρία Αργυρού, στο χαιρετισμό της κάλεσε το λαό της Σαντορίνης και όλους τους εργαζόμενους στο νησί από όπου κι αν κατάγονται να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση, τη μόνη δύναμη που στέκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων και αγωνίζεται σταθερά, ξεκάθαρα και αταλάντευτα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και για την ανάπτυξη του νησιού προς όφελός τους.