Τα αποτελέσματα της κάλπης στους Δήμους των Κυκλάδων, οι περισσότεροι εκ των οποίων “ξεκαθάρισαν” το αποτέλεσμα, ήδη από την πρώτη Κυριακή

Ζητούμενο της “επόμενης μέρας” η συνεργασία

Άνδρος, Θήρα, Μήλος, Μύκονος, Νάξος & Μικρές Κυκλάδες και Σέριφος αναμένουν καθαρό αποτέλεσμα στο δεύτερο γύρο

Η επόμενη ημέρα των εκλογών βρίσκει αρκετούς Δήμους των Κυκλάδων, με τα αποτελέσματα ήδη ξεκαθαρισμένα από την πρώτη Κυριακή, ενώ δεν είναι λίγοι και οι Δήμοι, οι οποίοι θα οριστικοποιήσουν τα αποτελέσματα της κάλπης, την επόμενη Κυριακή, 2 Ιουνίου.

Στην πρώτη εκλογική μάχη, το αποτέλεσμα παραμένει ακόμη μετέωρο για τους Δήμους Άνδρου, Θήρας, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και Σερίφου, ενώ από την άλλη πλευρά, οι Δήμοι Αμοργού, Ανάφης, Αντιπάρου, Ιητών, Κέας, Κιμώλου, Κύθνου, Πάρου, Σικίνου, Σίφνου, Σύρου – Ερμούπολης, Τήνου και Φολεγάνδρου, ανέδειξαν δημοτική αρχή από την πρώτη Κυριακή.

Οι μάχες που συνεχίζονται την επόμενη εβδομάδα

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά στους Δήμους, όπου δεν υπήρξε οριστικό εκλογικό αποτέλεσμα, την επόμενη Κυριακή, τον Δήμο Άνδρου διεκδικούν ο νυν Δήμαρχος, Θεοδόσης Σουσούδης, επικεφαλής της παράταξης “Νέοι Ορίζοντες” και ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για την Άνδρο” και απερχόμενος Έπαρχος ΠΕ Άνδρου, κ. Δημήτρης Λοτσάρης. Τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής δίνουν στους “Νέους Ορίζοντες” 36,59%, στην παράταξη “Μαζί για την Άνδρο” 30,36%, στην παράταξη του Γιάννη Καπάκη, “Η Άνδρος της Ζωής μας”, 17,01%, στην παράταξη “Άνδρος Η Πρώτη μας Σκέψη”, του Δημήτρη Γιαννίση 11,04% και τέλος 5% στην παράταξη του Λευτέρη Μπάλλα, “Νέο Ξεκίνημα”.

 

 

Στο Δήμο Θήρας, την επόμενη Κυριακή αναμετρώνται ο νυν Δήμαρχος, κ. Νίκος Ζώρζος, επικεφαλής της παράταξης “Θηραϊκή Πολιτεία”, που συγκέντρωσε το 29,60% των ψήφων, απέναντι στον επικεφαλής της παράταξης “Σαντορίνη Θηρασιά Ενότητα Αλλαγή”, Αντώνη Σιγάλα, η οποία εξασφάλισε ποσοστό 22,88% στον πρώτο γύρο. Η παράταξη “Μαζί Αλλάζουμε Σαντορίνη Θηρασιά” του Άγγελου Ρούσσου έλαβε ποσοστό 22,47%, η παράταξη “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά” του Μανόλη Ορφανού 17,76% και η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τη Μαρία Αργυρού, ποσοστό 7,29%.

 

 

Η Μήλος θα κληθεί να αποφασίσει σχετικά με το πρόσωπο, που θα ηγηθεί της δημοτικής διοίκησης κατά την επόμενη τετραετία, ανάμεσα στον νυν Δήμαρχο, Γεράσιμο Δαμουλάκη, επικεφαλής της παράταξης “Πρώτα η Μήλος”, η οποία συγκέντρωσε ποσοστό 35,29% και τον επικεφαλής της παράταξης “Μήλος για Όλους”, κ. Μανώλη Μικέλη, που άγγιξε το 34,47% στον πρώτο γύρο. Ακολούθησαν οι συνδυασμοί “Όλοι Μαζί για τη Μήλο” του Αβέρκιου Γαΐτανή με 17,94% και “Πολίτες σε Δράση”, του Γιώργου Μαρτάκη, με 12,30%.

 

 

 

Μάχη μεταξύ πρώην και νυν Δημάρχου θα λάβει χώρα στο Δήμο Μυκόνου την επόμενη Κυριακή, αφού οι δύο πλειοψηφούντες συνδυασμοί του πρώτου γύρου, ήταν η παράταξη “Μύκονος Πρώτη Ξανά”, του Χρήστου Βερώνη, με 46,48% και η παράταξη “Πρωτοβουλία Δράσης” του Κωνσταντίνου Κουκά, που συγκέντρωσε ποσοστό 40,27%. Ποσοστό 13,25% συγκέντρωσε η παράταξη “Μαζί για τη Μύκονο”, της Ντίνας Σαμψούνη.

 

 

Για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα αναμετρηθούν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Δημήτρης Λιανός, με την παράταξη “Ενωμένοι Μπορούμε”, η οποία συγκέντρωσε ποσοστό 47,41% και Λεονάρδος Χατζηανδρέου, με την παράταξη “Μαζί Αλλάζουμε” που συγκέντρωσε το 25,49% των ψήφων. Ποσοστό 21,26% συγκέντρωσε η παράταξη “Δύναμη Δημιουργίας” του Βασίλη Βρούτση, 4,42% η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής των Γιάννη Κορρέ, και μόλις 1,41%, χωρίς να καταφέρει να διεκδικήσει έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η παράταξη “Ένας Δήμος, Ένα Κοινό Μέλλον”, του Μιχάλη Τουλούπη.

 

 

Τελευταίος Δήμος των Κυκλάδων, όπου το αποτέλεσμα δεν ξεκαθαρίστηκε από την πρώτη Κυριακή, είναι ο Δήμος Σερίφου, όπου στο δεύτερο γύρο περνούν ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρεβίνθης Κωνσταντίνος, επικεφαλής της “Σεριφιακής Ανανέωσης”, που έλαβε ποσοστό 39,66% και ο υποψήφιος Δήμαρχος Μιλτιάδης Πελοποννήσιος, με την παράταξη “Δημιουργική Πρωτοβουλία”, που συγκέντρωσε ποσοστό 25,27%. Τα αποτελέσματα έφεραν τρίτη την παράταξη του Πέτρου Μποφίλιου “Σέριφος Νέο Όραμα Υπεύθυνη Συνεργασία”, με 20,59% και τέταρτη τη Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής το Θεόδωρο Χρυσολωρά, με 14,48%.

 

 

Καθαρά” αποτελέσματα από τον πρώτο γύρο

Στο Δήμο Αμοργού, το τοπίο ξεκαθάρισε από την πρώτη Κυριακή, αφού νέος Δήμαρχος, με ποσοστό 55,08% αναδείχθηκε ο Ελευθέριος Καραΐσκος, με την παράταξη “Αμοργός Συμμετοχή και Δημιουργία”. Χαμηλότερα, με ποσοστό 33,26%, ο απερχόμενος Δήμαρχος Αμοργού, Νίκος Φωστιέρης, με την παράταξη “Ένωση για την Πρόοδο της Αμοργού”, θα συνεχίσει από το ρόλο του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Ποσοστό 11,66% συγκέντρωσε η παράταξη “Παναμοργιανή Συνεργασία” του Θεόδωρου Σπανού.

 

 

Ως πρώτη αντίδραση του νέου Δημάρχου Αμοργού, ο κ. Καραΐσκος προχώρησε σε λιτή δήλωση, όπου επεσήμανε, πως “τα αποτελέσματα των εκλογών μας γεμίζουν με αίσθημα ευθύνης να οδηγήσουμε την Αμοργό μας στην επόμενη μέρα. Μία ημέρα ανάπτυξης και ευημερίας αλλά κυρίως ισότιμης συμμετοχής. Μακριά από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος θα είμαστε δημοτική αρχή όλων τον αμοργιανών. Δεσμευόμαστε να τηρήσουμε απαρέγκλιτα το πρόγραμμα μας, το συμβόλαιο τιμής που υπογράψαμε μαζί σας και εσείς τιμήσατε με την ψήφο σας. Όλοι μαζί θα πάμε την Αμοργό πιο ψηλά. Όλοι μαζί θα την κάνουμε πρωτοπόρο νησί του Αιγαίου. Σας ευχαριστώ πολύ”.

“Οι θέσεις μας ήταν ξεκάθαρες”

Για μία ακόμη θητεία θα βρίσκεται στο “τιμόνι” του Δήμου Ανάφης, ο νυν Δήμαρχος, κ. Ιάκωβος Ρούσσος, ο οποίος, με το συνδυασμό του “Προοδευτική Κίνηση Ανάφης”, απέσπασε το 62,18% των ψήφων, αφήνοντας στην αντιπολίτευση την παράταξη “Ανάφη, Ένα Βήμα Μπροστά”, του Γιάννη Πατηνιώτη, με ποσοστό 37,82%.

 

 

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο κ. Ρούσσος δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της κάλπης, σημειώνοντας, χαριτολογώντας, ότι ήταν κάτι που δεν ήρθε ως έκπληξη στον ίδιο. “Οι θέσεις μας ήταν ξεκάθαρες για το νησί. Προσωπικά ασχολούμαι πολλά χρόνια και είπαμε, ότι οι εποχές αλλάζουν, τα πράγματα αλλάζουν και στο νησί έχουν γίνει τεράστια έργα. Ήδη την Παρασκευή ξεκινά την υλοποίησή του ένα μεγάλο τουριστικό καταφύγιο, ενώ μεγάλο ρόλο, θεωρώ ότι έπαιξε και το ζήτημα του αεροδρομίου εδώ, το οποίο το ξεκινήσαμε και θα πρέπει να το τελειώσουμε”. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Ανάφης, του οποίου η εντολή ανανεώθηκε, έδωσε συγχαρητήρια και στους υποψήφιους της παράταξης Πατηνιώτη, ενώ σχετικά με τη συνεργασία μετεκλογικά, μεταξύ των δύο παρατάξεων, ο ίδιος τόνισε πως ανάμεσα στα μέλη των δύο επικρατεί άψογο κλίμα.

Ανανέωση της εντολής έλαβε και ο νυν Δήμαρχος Αντιπάρου, Τάσος Φαρούπος, με την παράταξη “Αναγέννηση Αντιπάρου”, η οποία συγκέντρωσε το 53,15%, με την παράταξη “Μαζί για την Αντίπαρο”, της Ελένης Βιάζη, να παραμένει στην αντιπολίτευση, με ποσοστό 46,85% και μόλις μία έδρα διαφορά από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας.

Σχετικά με την επικράτησή του από τον πρώτο γύρο, ο κ. Φαρούπος στο μήνυμά του αναφέρει τα εξής:

«Το αποτέλεσμα των εκλογών δικαίωσε όλους εμάς που προσπαθήσαμε στην παρούσα δημοτική θητεία να στήσουμε ένα δήμο πάνω στα χαλάσματα. Δικαίωσε την προσπάθειά μας και επιβεβαίωσε ότι οι Αρχές που πρεσβεύουμε (εντιμότητα, διαφάνεια, δημοκρατία, ισονομία) έγιναν αντιληπτές από την τοπική κοινωνία.

Για μένα προσωπικά αποτελεί μια επιπλέον δικαίωση, αφού πιστοποιείται η εμπιστοσύνη των δημοτών στο πρόσωπό μου στη θέση του Δημάρχου. Η συμμετοχή στα κοινά είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία του Δήμου και θα επιδιώξουμε την ενεργή συμμετοχή όλων, εκλεγμένων και μη συμβούλων, φορέων, ενεργών πολιτών και νέων του νησιού μας.

Ελπίζω οι υποψήφιοι που εμφανίστηκαν και κατέλαβαν θέσεις στην αντιπολίτευση να αποτελέσουν πραγματικά μετρήσιμο διαλεκτικό μέγεθος και τους εύχομαι μια παραγωγική θητεία με διάθεση συνεργασίας, αφού μόνο μέσα από ενωτικό κλίμα μπορούμε να προσηλωθούμε στους κοινούς μας στόχους, που αφορούν την ευημερία και πρόοδο της Αντιπάρου».

 

Στο Δήμο Ιητών, νέος Δήμαρχος με “άνεση”, αναδείχθηκε από την πρώτη Κυριακή ο Γκίκας Γκίκας, με το συνδυασμό “Ίος – Επόμενη Μέρα” και ποσοστό 62,92%. Η παράταξη του Γιάννη Μπάτσαλη “Μαζί για τη Νιό” απέσπασε ποσοστό 29,99%, ενώ η Άτζελα Φάκου με το συνδυασμό “Η Νιός των Ονείρων μας” 7,09%.

 

 

Το καλό αποτέλεσμα βγαίνει από την ομάδα”

Γυναίκα η νέα Δήμαρχος Κέας, αφού η παράταξη “Μαζί για τη Τζιά” της Ειρήνης Βελισσαροπούλου κατάφερε να επικρατήσει από τον πρώτο γύρο, με ποσοστό 51,74%. Ο συνδυασμός “Ενεργοί Δημότες Κέας” του Νίκου Δεμένεγα συγκέντρωσε ποσοστό 48,26%, με τις δύο παρατάξεις να εξασφαλίζουν 9 και 8 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο, αντίστοιχα.

 

 

Όπως δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη” η κ. Βελισσαροπούλου, “μπορεί να είμαι νέα Δήμαρχος, διαθέτω όμως εμπειρία στα κοινά περίπου 16 χρόνια. Έχω διατελέσει δημοτική σύμβουλος, πρόεδρος δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Αντιδήμαρχος στο παρελθόν, ενώ υπήρξα επικεφαλής της αντιπολίτευσης, κατά την τρέχουσα θητεία. Έχω μία μόνιμη συμμετοχή, δεν άφησα Δημοτικά Συμβούλια, Οικονομικές Επιτροπές κλπ, οπότε έχω μία καλή γνώση, όσον αφορά στο τι γίνεται στο Δήμο. Θεωρώ, ότι εμείς οι γυναίκες έχουμε ιδιαίτερο ταλέντο στον προγραμματισμό, αλλά και στην ιεράρχηση προτεραιοτήτων, που είναι πολύ σημαντικά για την πορεία του Δήμου”.

Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα, σχετικά με τη συνεργασία των δύο συνδυασμών, κατά την αποφασιστική διαδικασία, η νέα Δήμαρχος Κέας υπογράμμισε, ότι “ο νέος νόμος μας επιβάλλει συνεργασίες. Θεωρώ, ότι στη δική μας περίπτωση, καθώς η Κέα είναι ένα μικρό νησί, οι συνεργασίες θα είναι πολλαπλά περισσότερο ωφέλιμες, παρά αιτία προβληματισμού. [...] Προσωπικά και ως εκπαιδευτικός γνωρίζω καλά, ότι το καλό αποτέλεσμα, μπορεί να βγει μόνο μέσα από την ομάδα και θα πρέπει τις δυνατότητες που έχει ο καθένας να τις αξιοποιήσουμε. Πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε με την αντιπολίτευση, να καταλήξουμε σε ένα κοινό πρόγραμμα δράσης και να κάνουμε το όραμά μας πράξη”.

“Κοινοί μας αντίπαλοι τα προβλήματα”

Ξανά στο Δημαρχιακό αξίωμα έφερε η ψήφος των Κιμωλιατών τον νυν Δήμαρχο Κιμώλου, Κωνσταντίνο Βεντούρη και την παράταξη “Δράση και Όραμα”, με ποσοστό 63,57%, ενώ με ποσοστό 36,43%, ο συνδυασμός “Κίμωλος Νέα Πορεία Εμπρός” του Γιάννη Βεντούρη, βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

 

 

Ο Δήμαρχος Κιμώλου επεσήμανε, ότι “πίστευα εξ αρχής, ότι πλέον οι Κιμωλιάτες γνωρίζουν την προσπάθεια αυτή που έχουμε κάνει τα προηγούμενα πέντε χρόνια, αλλά και από τις άλλες θέσεις ευθύνης που κατείχα διαχρονικά από το 1999, που ασχολούμαι με τα κοινά. [...] Για μας πλέον δεν υπάρχουν αντίπαλοι, αυτό κράτησε μόνο τον ένα μήνα της προεκλογικής περιόδου. Τώρα για όλους μας ανεξαιρέτως αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα, τα οποία θέλουμε όλοι μαζί να λύσουμε. Ένα μικρό νησί χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας”, εκτιμώντας, ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο συνδυασμών θα είναι εποικοδομητική και άψογη.

Προτεραιότητα του κ. Κ. Βεντούρη αποτελεί, όπως υποστήριξε, η τόνωση της ανάπτυξης του νησιού, προκειμένου να κρατηθεί αλλά και να αυξηθεί ο μόνιμος πληθυσμός.

Εμπιστοσύνη αλλά με ηχηρές προειδοποιήσεις στην Πάρο

Στο Δήμο Κύθνου επίσης διατηρήθηκε ο νυν Δήμαρχος, Σταμάτης Γαρδέρης, στο “τιμόνι”, με τους πολίτες να δίνουν στο συνδυασμό του “Κύθνος Νέα Μέρα” το 65,38% των ψήφων, αφήνοντας στην αντιπολίτευση την παράταξη “Κύθνος Δυνατή Ξανά”, του Γιώργου Μαρτίνου.

 

 

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του προς την εφημερίδα ο κ. Γαρδέρης, “ήταν μία καθαρή εντολή. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μίας θητείας η οποία απέφερε πολλά σημαντικά πράγματα για το νησί [...] Θεωρώ ότι βάλαμε τον πήχη ψηλά, πετύχαμε πολλά και γι' αυτό και η εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσωπό μας ήταν ξεκάθαρη και η εντολή σαφέστατη”.

Στο Δήμο Πάρου, το “καρδιοχτύπι” χτύπησε “κόκκινο”, το βράδυ της εκλογικής αναμέτρησης, καθώς ο συνδυασμός του νυν Δημάρχου, Μάρκου Κωβαίου, “Πάρος Επιμένουμε στην Πράξη” και η Λαϊκή Συσπείρωση του Κώστα Ροκονίδα αναμετρήθηκαν “στήθος με στήθος”. Τελικά, η εκλογική “ζυγαριά” έγειρε υπέρ του κ. Κωβαίου, ο συνδυασμός του οποίου συγκέντρωσε ποσοστό 50,63%, με την Λαϊκή Συσπείρωση να συγκεντρώνει, ωστόσο, το συντριπτικό ποσοστό του 49,37% και μόλις μία έδρα λιγότερη από το συνδυασμό του Δημάρχου. [Ενσωμάτωση 96,30 (26 / 27 ΕΤ)]

 

 

“Έχουμε σοβαρές προτάσεις και τεκμηριωμένες”, δήλωσε στην εφημερίδα ο κ. Κωβαίος, “θέλω να πιστεύω, ότι και οι φίλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης υπηρετούν το συμφέρον του τόπου και όχι άλλες πολιτικές σκέψεις. Άρα πιστεύω, ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα, καθώς φέρνουμε σοβαρές προτάσεις που σαφέστατα θα εκτινάξουν το νησί μπροστά. Από κει και πέρα, τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι σε προσωπικό επίπεδο, όσο και οι παρατάξεις, είναι υπεύθυνοι ο καθένας για τις πράξεις τους και τις αποφάσεις τους”.

Ο Δήμαρχος τόνισε, πως το μήνυμα της κάλπης ήταν ξεκάθαρο και πως ο ίδιος το κατανοεί απόλυτα, σημειώνοντας, ότι “εμείς πάντα ακούγαμε τον κόσμο και τον ακούμε και σε αυτό. Καταλαβαίνουμε ποιο είναι το παράπονό του και το συγκεκριμένο παράπονο έρχεται κυρίως από την Παροικιά”, δεσμευόμενος να δοθεί η δέουσα προσοχή και βάση στα ζητήματα της Παροικιάς, πάντα σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς και να προχωρήσει άμεσα η επίλυση των ζητημάτων, δράσεις και έργα, τα οποία έχουν μεν δρομολογηθεί αλλά δεν πρόλαβαν να υλοποιηθούν.

Σαρωτική υπερίσχυση Ναδάλη στη Σίφνο

Η εκλογική διαδικασία στο νησί της Σικίνου δεν ενείχε καμία έκπληξη, αφού ο μοναδικός υποψήφιος, ήταν ο νυν Δήμαρχος, Βασίλης Μαράκης, με το συνδυασμό “Μαζί για τη Σίκινο”, ο οποίος αναμενόμενα απέσπασε το 100% των έγκυρων ψήφων, αλλά με “αστερίσκο” το 11,94% των λευκών ψηφοδελτίων.

 

 

Στο Δήμο Σίφνου η εκλογική μάχη διεξήχθη ανάμεσα σε δύο κυρίες της αυτοδιοίκησης, με τον συνδυασμό της Μαρίας Ναδάλη “Καινούρια Ημέρα”, να “σαρώνει”, με ποσοστό 88,50%, έναντι 11,50% του συνδυασμού “Σίφνος Εν Δράσει” της Φραγκίσκας Θεολόγου-Βλαχουτσάκου.

 

 

Εμφανώς ενθουσιασμένη και συγκινημένη από το αποτέλεσμα της κάλπης, η νέα Δήμαρχος Σίφνου, κ. Ναδάλη δήλωσε, πως “η Σίφνος έδωσε ένα ισχυρό και ηχηρό μήνυμα ενότητας. Η καθολική, σχεδόν, αποδοχή της δημοτικής μας πρότασης γεννά βαριά ευθύνη και μας κάνει να συνειδητοποιούμε το μεγάλο της βάθος. [...] Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε το όμορφο και δύσκολο ταξίδι, χαράζοντας τη νέα ρότα για τα κοινά του νησιού μας. Γνωρίζουμε ότι μας περιμένει πολλή δουλειά. Είμαστε έτοιμοι”.

Παράλληλα τόνισε, ότι “στοχεύουμε σε μια καλοπροαίρετη συνεργασία και σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τη δημοτική παράταξη «Σίφνος εν δράσει» καθώς και με τους εκπροσώπους των παρατάξεων «Σιφναϊκή Συμπαράταξη» και «Σιφνέικη Παράταξη» στα Συμβούλια των Κοινοτήτων Απολλωνίας και Αρτεμώνα. Θεωρούμε πως η γυναικεία παρουσία, πιο δυναμικά πλέον στη Διοίκηση του Δήμου, μπορεί να εξασφαλίσει μια πορεία με ρεαλιστικούς στόχους και ευαισθησία χειρισμών”.

Δέσμευση για ειλικρινή και έντιμη συνεργασία

Στο Δήμο Τήνου, ο νυν Δήμαρχος, Γιάννης Σιώτος με το συνδυασμό “Δύναμη Δημιουργίας” επικράτησε του ισχυρού πολιτικού αντιπάλου του Παναγιώτη Κροντηρά, με ποσοστό 52,45%, έναντι 38,27%. Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Σιώτος ανέλαβε την ηγεσία του Δήμου Τήνου, μετά την απώλεια του αειμνήστου εκλεγμένου Δημάρχου το 2014 Σίμου Ορφανού. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, ο κ. Σιώτος και μέσω λαϊκής εντολής πλέον κρατά το δημαρχιακό θώκο, ενώ ο κ. Κροντηράς και η παράταξή του παραμένουν στη μείζονα αντιπολίτευση. Ελάσσων αντιπολίτευση αναδείχθηκαν το “Κοινό Τηνίων” με ποσοστό 5,92%, αλλά και η Λαϊκή Συσπείρωση Τήνου, με επικεφαλής την Άννα Μαραβέλια.

 

 

Ο Δήμαρχος Τήνου, μετά το ξεκαθάρισμα του εκλογικού τοπίου προέβη σε δήλωση, σημειώνοντας ότι: «Αύριο ξεκινάει μια άλλη ημέρα για το νησί μας. Όλοι μαζί ενωμένοι και αγαπημένοι σηκώνουμε τα μανίκια και ξεκινάμε τη δουλειά. Ξεκινάμε για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα το οποίο εμπιστεύτηκε και αγκάλιασε η πλειοψηφία των Τηνιακών. Ξεκινάμε για να κάνουμε την Τήνο πρότυπο ανάπτυξης για μια καλύτερη ζωή για όλους. Θέλω να συγχαρώ τους άλλους υποψηφίους και να τους υποσχεθώ μια ειλικρινή και έντιμη συνεργασία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υποψηφίους που έδωσαν και την ψυχή τους και έκαναν ένα ωραίο αγώνα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Τηνιακούς για τη συμμετοχή τους στις εκλογές ανεξάρτητα από την επιλογή τους. Δεσμεύομαι ότι θα κάνω τα πάντα για να πάμε την Τήνο ακόμα πιο ψηλά».

Τέλος, ξεκάθαρο ήταν και το εκλογικό αποτέλεσμα για το Δήμο Φολεγάνδρου, αφού η νυν Αντιδήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού “Για τη Φολέγανδρο που Αγαπώ”, Ευθαλία Παπαδοπούλου συγκέντρωσε το 69,39% των ψήφων, αφήνοντας στο ρόλο της αντιπολίτευσης την παράταξη “Φολέγανδρος – Δύναμη στους Πολίτες”, της Μαρίας Τίλλα-Μπαλή.