Σύμφωνο συνεργασία μεταξύ των συνδυασμών "Σαντορίνη Θηρασιά - Ενότητα Αλλαγή", "Μαζί Αλλάζουμε... Σαντορίνη & Θηρασιά" και “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά”

"Όποιος επιχειρήσει να καταστρατηγήσει τις θέσεις μας θα μας βρει αντίθετους"

  • Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2019 - 12:52

Οι τρεις συνδυασμοί : “Σαντορίνη Θηρασιά – Ενότητα Αλλαγή” με επικεφαλής τον κ. Αντώνη Σιγάλα, “Μαζί Αλλάζουμε… Σαντορίνη & Θηρασιά” με επικεφαλής τον κ. Άγγελο Ρούσσο και “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά” με επικεφαλής τον κ. Μανόλη Ορφανό ​συνυπέγραψαν παρουσία των στελεχών τους προγραμματικό σύμφωνο συνεργασίας.

Ακολουθεί επισυναπτόμενο το κείμενο.

"Με βασικό και μοναδικό γνώμονα την πρόοδο των νησιών μας και με στόχο να αλλάξει επιτέλους το μοντέλο διακυβέρνησης Ζώρζου το οποίο, όχι μόνον απέτυχε παταγωδώς, αλλά  οδηγεί τον τόπο μας με μαθηματική ακρίβεια στην ολική κατάρρευση υποδομών και ηθικής δηλώνουμε ότι:

Διακηρύξαμε από την αρχή ότι είμαστε υπέρ των συνεργασιών εάν αυτές θα υπηρετήσουν την δική μας θέση και άποψη διακυβέρνησης του τόπου.

Η οποιαδήποτε συνεργασία δεν μπορεί να υπάρξει, εάν αλλάζει την φυσιογνωμία του προγράμματος μας για την οποία μας στήριξαν τα στελέχη μας και οι ψηφοφόροι μας.

Προτιθέμεθα να προχωρήσουμε σε συνεργασία, με απαράβατους όμως όρους, τις βασικές θέσεις και αξίες μας και το πρόγραμμα μας όπως αυτό διατυπώθηκε προεκλογικά.

Δεν θα προβούμε σε οποιαδήποτε συνεργασία κάτω από το τραπέζι σε οποιοδήποτε «παζάρι» για ίδιον  όφελος και προσωπικών συμφερόντων.

Ζητούμε να υιοθετούν οι θέσεις μας που αφορούν:

-Την δημιουργία νέου λιμανιού και την ταυτόχρονη εξεύρεση λύσης για «ανακούφιση» του υπάρχοντος με την συνδρομή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για άμεση λύση.

-Την άμεση επίλυση της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων στρεφόμενοι προς διεθνή διαγωνισμό (εάν χρειαστεί) και την υλοποίηση της ανακύκλωσης.

- Την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού με ρυθμίσεις αναγκαίες προς αυτό.

-Την Ίδρυση γραφείου στις Βρυξέλλες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,  για την εκπόνηση  και εξεύρεση προγραμμάτων, απευθείας επιδοτήσεων, μικρής και μεγάλης κλίμακας.

-Την ίδρυση Δημοτικής επιχείρησης δημιουργίας και διαχείρισης  χώρων πάρκινγκ και δημοτικών τουαλετών.

-Την ίδρυση Δημοτικής εταιρίας για τη διαχείριση τομέων του τουρισμού.

-Την ίδρυση Δημοτικής εταιρίας Ε-THIRA  για την ψηφιακή διαχείριση της καθημερινότητας των δημοτών.

-Την ίδρυση εταιρίας για τη διαχείριση προγραμμάτων Στέγασης.

-Την στήριξη του νοσοκομείου από τη Δημοτική αρχή.

-Την Ίδρυση Κέντρου Ψυχικής Υγείας.

Δεν θα συμφωνήσουμε και δεν θα συνεργαστούμε με λογικές που έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει.

Θα μας βρει αντίθετους και θα άρουμε κάθε στήριξη σε όποιον επιχειρήσει να καταστρατηγήσει τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας".