Οι Κυκλαδίτες υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ

  • Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2019 - 06:15

Μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για όλη την επικράτεια.

Το ψηφοδέλτιο των Κυκλάδων απαρτίζουν πολίτες με πλούσια επιστημονική και κοινωνική δράση, με παρουσία στα κινήματα, τον πολιτισμό την οικολογία, άνθρωποι με αναπτυγμένη την κυκλαδική συνείδηση, γνώση των προταγμάτων της νησιωτικότητας.

Νέα πρόσωπα που φέρνουν την ελπίδα για τη συνέχεια, συμπορεύονται με τους επί τέσσερα χρόνια βουλευτές μας στις Κυκλάδες, με παρακαταθήκη την εμπειρία και το πολυσήμαντο έργο τους, όλοι μαζί με όραμα αλλά και πείσμα να μη χαθεί ό,τι κερδήθηκε, να συνεχίσουμε το χτίσιμο μιας δικαιότερης κοινωνίας, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη για όλους, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο περιβάλλον, στην πολιτισμική  μας κληρονομιά.

Οι υποψήφιοι/ες στις Κυκλάδες με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι:

Αγγελετάκη Αλέκα (Μύκονος), Αρχαιολόγος-Ξεναγός, σπούδασε στη Αθήνα, πρώτα στη Σχολή Ξεναγών και μετά στη Φιλοσοφική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε για περίπου 20 χρόνια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και κυρίως στη Δήλο σαν ξεναγός και στην Εφορεία Κυκλάδων σαν αρχαιολόγος με συμβάσεις συγκεκριμένων έργων. Έκανε μεταπτυχιακό στη Νορβηγία και σήμερα εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Τροντχάιμ ως Ερευνήτρια σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και αρχαιολογικής έρευνας. Αρθρογραφεί από το 1988 σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Ιδρυτικό μέλος της εφημερίδας «Η Μυκονιάτικη» από το 1988, του «Οικολογικού Δικτύου Αιγαίου» από το 1998 και του «World Culture United» από το 2017.

Γάκης Αντώνης (Σαντορίνη), Διδάκτωρ Περιβάλλοντος, Συγγραφέας και Θεατροπαιδαγωγός. Σπούδασε Στατιστική και Ασφαλιστική  στο Πανεπιστήμιο  Πειραιά στο Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παν. Πειραιώς και έκανε διδακτορικό  στο Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα πολιτικές περιβάλλοντος στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έκανε επιμόρφωση στο ΕΚΠΑ στη θεατρολογία και στη καλλιτεχνική δημιουργία. Έχει διδάξει για χρόνια σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και έχει συγγράψει μυθιστορήματα και παιδικά παραμύθια, θεατρικά έργα και έχει παρουσιάσει πάνω από 700 παραστάσεις σε 150.000 μαθητές με την εκπαιδευτική θεατρική του ομάδα Εν Οδώ. Το 2014 εξελέγη ως επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής και το 2019 υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΔΥΝΑΜΗΣ ΖΩΗΣ με υποψήφια περιφερειάρχη τη Ρένα Δούρου. Είναι άμισθος σύμβουλος περιβάλλοντος από το 2015 στον Δήμο Πάρου και στον ΦΟΣΔΑ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ. Δραστηριοποιείται στον τουριστικό τομέα στην Σαντορίνη.

Μανιός Νίκος (Νάξος), Oφθαλμίατρος, υπηρέτησε ως διευθυντής στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Εντάχθηκε στην Αριστερά το 1961 (Κίνημα Μαθητών των Νυχτερινών Γυμνασίων). Λόγω της συμμετοχής του στον αντιδικτατορικό αγώνα, φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό και εξορίστηκε στη Γυάρο. Από το 1979 έως το 1996 εκπροσώπησε το ιατρικό σώμα (πρόεδρος και αντιπρόεδρος ΕΙΝΑΠ). Από το 1992 έως το 1996 διετέλεσε μέλος της γραμματείας της ΟΕΝΓΕ και μέλος της διοίκησης του ΠΙΣ. Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέχτηκε βουλευτής Κυκλάδων το 2015 και διετέλεσε Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Υποεπιτροπής για τη Μελέτη και Αντιμετώπιση του Προβλήματος των Ναρκωτικών, μέλος της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής  των Ελλήνων για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες σύναψης των διατλαντικών εμπορικών συμφωνιών και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος & λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων.

Ρήγου Ιρέν (Τήνος), Ψυχολόγος, υπηρέτησε για 27 έτη στον δημόσιο τομέα. Υπήρξε Προϊσταμένη Τμήματος Ψυχοτεχνικού Υλικού στη Διεύθυνση Επαγγελματικού Προσανατολισμού  του  ΟΑΕΔ από το 1984 μέχρι το 1987, Επιστημονική Υπεύθυνη στον Τομέα Δημοσίου Μάνατζμεντ του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) από το 1987 μέχρι και το 2004, Προϊσταμένη του Τμήματος Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Αυτοδιοίκησης  (ΕΣΔΔΑ) από το 2004 μέχρι και το 2011. Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια για την εκπαίδευση ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ και το Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ, συμμετείχε σε πολλές εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από το 2005 μέχρι και σήμερα  είναι μέλος  του Διοικητικού Επιμελητηρίου Επιστημόνων και από το 2011 στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Σύριζα.

Συρίγος Αντώνης (Σύρος), Νομικός, ασκεί το λειτούργημα του Δικηγόρου από το 1987. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ερμούπολης (1994-2002) ασκώντας χρέη αντιδημάρχου (1997-1998). Την τετραετία 1998-2002 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Κυκλάδων, ενώ το διάστημα 1998-2006 χρημάτισε αντιπρόεδρος και μετά πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμούπολης. Εκλέχτηκε βουλευτής Κυκλάδων το 2015 και συμμετείχε στις εξής επιτροπές: Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης (Πρόεδρος), Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος, Ειδική Μόνιμη Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Πρόεδρος), Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, Διάσκεψη των Προέδρων (μέλος εκ της ιδιότητας του ως Προέδρου Διαρκούς Επιτροπής)

Συρμαλένιος Νίκος (Μήλος), Οικονομολόγος-Πολιτικός επιστήμονας, συμμετέχει στην αριστερά από τα χρόνια της δικτατορίας. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Από το 1980 εργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομίας (δημόσιες επενδύσεις και περιφερειακή ανάπτυξη). Ασχολήθηκε με θέματα δημόσιας διοίκησης, εργατικής πολιτικής και αυτοδιοίκησης. Τα τελευταία 25 χρόνια εργάζεται συστηματικά για τα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας. Διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου και νομαρχιακός σύμβουλος Κυκλάδων. Ήταν εκδότης του περιοδικού “Κυκλαδικοί Πλόες”. Eκλέχτηκε βουλευτής Κυκλάδων το 2012 και το 2015 και  διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, της Επιτροπής Περιφερειών, της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών και Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας-Κούβας.